Daruri de la Moş Berilă cel virusat

Avînd în vedere că anul acesta Crăciunul ne-a găsit pe toţi urşii virusaţi nevoie mare, zăcînd cu febră 39 şi făcînd febră musculară la burtă de-atîta tuse, iar singura bucurie ne-a fost oferită de ursuleaţa noastră făcînd ochii mari la vederea bradului şi a cadourilor (din fericire, „rezolvate” cu Moşu’ înainte să ne fi doborît virusul ăsta împuţit); avînd în vedere că, după trei zile, am reuşit în sfîrşit să stau la birou, în faţa calculatorului, mai mult de cinci minute; avînd în vedere că n-am trimis (vezi motivele de sănătate invocate mai sus) nici un sms, nici un mail, n-am dat nici un telefon cu urări şi n-am luat cadouri pentru prieteni… am decis să vă dau aici cîteva linkuri cu locurile de unde vă puteţi lua singuri mici cadouri simbolice, după pofta inimii. E vorba de e-books oferite de autorii lor sub licenţa Creative Commons, care vă permite să le descărcaţi şi daţi mai departe după pofta inimii, cîtă vreme nu veţi face bani de pe urma lor şi nu le veţi modifica.
Sînt cărţi scrise de autori care au înţeles că a se crampona cu dinţii de copyright nu înseamnă neapărat a interzice amatorilor de cărţi electronice să le citească opera. Pirateria cărţilor electronice nu poate fi stîrpită cu una, cu două. În consecinţă, aceşti autori au ales să ofere „la liber” volume întregi, în diverse formate electronice. Pe unii dintre ei, această mutare inteligentă i-a ajutat să-şi vîndă cărţile tipărite pe „copaci morţi”. Pe alţii i-a ajutat să devină cunoscuţi într-un cerc mai larg de cititori, care altfel n-ar fi auzit de ei. Indiferent de motive, cărţile sînt acolo, iar Moş Berilă cel virusat vi le dăruieşte (simbolic). Să vă bucuraţi de ele, să vă bucuraţi de multe cărţi bune în sărbătorile astea, s-aveţi un revelion şi un an nou plin de bucurii şi, mai ales, de sănătate.
Gata cu vorba lungă, gata cu urările (sînt convins că le-aţi auzit / citit în toate variantele posibile pînă acum). Luaţi de citiţi:

Toate aceste titluri sînt disponibile în formate multiple; în ce mă priveşte, am preferat să vă dau linkurile către formatul PDF, pe care îl puteţi, în mod sigur, citi cu toţii.

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Daruri de la Moş Berilă cel virusat&8221;

  1. Merci pentru linkuri… Sunt cartuli dragute, si ma intreb cand o sa arunce si ai nostrii scriitor pdf pt toata lumea..

  2. Pingback: Răzbunarea lui Moş Berilă: un sequel mult-aşteptat « Însemnări din colţu’ hărţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s