A scris la ziar…

A scris la ziar de Dune: Casa Atreides. Ziarul fiind Evenimentul Zilei de duminică, unde cărticica lui Brian şi Kev se lăfăie în postura de „carte a săptămînii”. Tot dintr-un ziar am aflat azi şi care-i tirajul Evenimentului Zilei: 370000. Adică trei sute şaptezeci de mii! Dintre atîţia cititori, se vor găsi cu siguranţă destui care să întrebe de cartea publicată la Millennium Press într-o librărie sau alta.
Înainte de asta, scrisese şi la revistă. În revista Ioana, o revistă pentru doamne gospodine. Şi se mai plîngeau unii că în ţara asta literatura F&SF nu e promovată îndeajuns! Ei bine, uite că e promovată. Iar dovada există, negru pe alb, în tipăriturile menţionate şi în cele care or să mai apară de acum încolo (căci mai urmează şi altele).
Sîntem buni, ăsta-i adevărul! Mai exact, aş spune că nu ne lipseşte o oarecare iscusinţă în domeniul PR. „Ne” – adică nouă, Grupului editorial Tritonic. N-aş vrea să fiu înţeles greşit: meritul nu-mi aparţine, e pe de-a-ntregul al colegilor mei, Bogdan, Mike şi toţi ceilalţi. Sînt însă din cale afară de mîndru că pot să îmi afirm aderarea (în calitate de editor al cărţilor ce poartă logo-ul unui imprint al Grupului) la scopul comun pe care şi l-au propus aceşti oameni. Care au înţeles încă din 2005, în toamnă, cînd au pornit aventura fiction.ro că, dacă vrei să îţi vinzi cărţile, trebuie să ai un public, un public care trebuie construit. De această experienţă profităm toţi cei care publicăm şi aşa ceva. Se cuvine aşadar să le mulţumim celor care au început o nouă eră în receptarea genului nostru literar preferat. Jos pălăria, dragilor!

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;A scris la ziar…&8221;

 1. A scris si ca editura Milennium a vandut anul trecut doar jumatate din romanul „Dune Casa Atreides” fara sa anunte cumparatori de acesta smecherie?
  Cel care a avut proasta inspiratie sa cumpere cartea atunci, acum trebuie sa mai achizitioneze inca o data prima jumatate….

  volumul 1 200.000 lei
  volumul 1+2 400.000 lei
  total 600.000 lei

  Super tare!!!! Mare editura!!!!

  PS
  Daca venea cineva si-mi spunea „Avem nevoie de 200.000 de lei de la tine pentru a publica Dune!” era OK dar asa este un doar un furt nenorocit.

 2. Scuze pentru neplăcerile cauzate. Totuşi, e de precizat că pe coperta volumului vîndut la Gaudeamus se specifică limpede, în două locuri, că e vorba de un prim volum.
  O soluţie pentru ca să nu fii nevoit să plăteşti încă o dată pentru conţinutul acelui prim volum găseşti aici: http://millenniumpress.blogspot.com/2007/02/faq-casa-atreides-un-volum-sau-dou.html
  Urări de bine şi sper că nu ne vei purta pică. Cum spun englezii, it was for the greater good.

 3. Nu stiu ce parere aveti despre Bucuresti dar este un oras mare, cu un trafic ingrozitor. Eu stau in Drumul Taberei exact in partea opusa a editurii Tritonic. Lucrez de la 9.00 la 21.00 si nu am timp sa strabat un Bucuresti intreg numai ca sa ajung in Colentina, drumul dureaza cel putin trei ore. Daca nu ma credeti, harta Bucurestiului o sa va ajute sa intelegeti problema mea.
  Legat de faptul ca pe coperta volumului ”se specifică limpede, în două locuri, că e vorba de un prim volum” ei bine in haosul de la Gaudeamus si in nerabdarea mea nu am citit si coperta a IV-a unde scria cu litere de o schioapa ca sunt doua volume. Am luat cartea si duduia care mi-a luat banii mi-a zambit frumos si atat. Nu a zis nici o clipa ”aveti grija este o editie care ne va ajuta sa facem ceva bani pe spinarea fraierilor din Bucuresti, ca astia au bani si o duc bine”. Nu a existat nicaieri nici un afis sau ceva de genul asta care sa te avertizeze.
  Este incredibil ca mai aveti tupeul sa va justificati, avand in vedere ca trebuia sa publicati, conform celor spuse de dvs. doua volume nu unul. De ce nu publicati si volumul 2 intr-o editie speciala, cu un tiraj de cate volume 1 s-au vandut?
  ”it was for the greater good”… al cui? Al editurii & dvs., cu siguranta, al cititorilor ca mine, in nici un caz…
  Oricum a fost prima si ultima carte cumparata de mine de la editura Millennium.

  PS
  Nici nu ma gandesc sa ma duc pana in Colentina.

 4. Inca o data, regret neplacerile pe care vi le-am cauzat. Dati-mi adresa si un numar de telefon si voi avea grija sa primiti cartea… chiar in Drumul Taberei.
  In cazul in care ar fi fost publicata in doua volume, cartea ar fi costat 25,00 + 25,00 = 50,00 lei in librarii (atentie, la Gaudeamus se practica reducerile, la noi reducerea a fost de 20%). Intr-un singur volum, cartea costa in librarii 40,00 lei. Cred ca e o diferenta semnificativa.
  Parerea mea despre Bucuresti? Il iubesc!!!

 5. horia, daca aranjezi tu partea administrativa, eu pot s-o distribui personal…

  (pt sorin: lucrez la tritonic si stau in dr. taberei.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s