FAQ: Casa Atreides, un volum sau două volume?

Sînt dator cu o explicaţie. În noiembrie 2006, la Gaudeamus, Millennium Press a publicat un prim volum din Dune: Casa Atreides, într-o ediţie limitată. Multă lume (şi pe bună dreptate) se întreabă ce vor face aceia care au achiziţionat volumul 1 iar acum se trezesc în librării în faţa volumului masiv al ediţiei definitive, care include textul integral al cărţii; cel puţin la fel de mulţi se întreabă (şi ne întreabă) care a fost motivaţia acestei (numai aparent bizară) decizii editorială. Voi încerca în cele ce urmează să ofer explicaţiile necesare.
1. De ce? Intenţia noastră iniţială a fost să publicăm Dune: Casa Atreides în două volume format 10×18, întrucît, la tirajul şi condiţiile tipografice pe care Millennium Press şi le putea permite în momentul respectiv, nu exista posibilitatea tehnică a tipăririi unui volum de 800 de pagini (sau chiar 900-1000, cît vor număra volumele ulterioare ale seriei). În zilele tîrgului Gaudeamus, în timp ce ediţia limitată se vindea în draci, s-a perfectat asocierea dintre Millennium Press şi Grupul Editorial Tritonic. Dintr-o dată, aria de posibilităţi s-a lărgit considerabil. Datorită resurselor Grupului Tritonic, am avut acces atît la o tipografie performantă, la costuri mulţumitoare, cît şi la o reţea de distribuţie bine pusă la punct. A devenit posibilă realizarea cărţii într-un singur volum şi difuzarea ei în întreaga ţară, într-un tiraj de trei ori mai mare decît cel proiectat iniţial. Şi am ales, bineînţeles, această variantă, mai profitabilă atît pentru noi, cît şi pentru publicul larg.

2. Ce se va întîmpla cu cititorii care, la Gaudeamus, au achiziţionat primul volum? Vor fi nevoiţi să plătească încă o dată pentru o bucată din carte pe care au cumpărat-o şi au citit-o? Răspunsul e NU. Toţi cei care au cumpărat primul volum la Gaudeamus au posibilitatea de a achiziţiona ediţia mass-market, cuprinzînd textul integral al cărţii, la jumătate de preţ. Aproximativ jumătate dintre aceştia ne-au contactat deja şi au primit instrucţiunile necesare pentru a obţine volumul „omnibus”. Aşadar, ce-i de făcut? E simplu: dacă sînteţi din Bucureşti, daţi un mesaj la adresa editura@tritonic.ro sau daţi o fugă pînă la sediul Grupului Tritonic (Str.Coacăzelor Nr.5, Bucureşti), luînd cu voi volumul 1 (ediţia limitată), pentru a putea dovedi că sînteţi posesorul său de drept. Dacă sînteţi din provincie, trimiteţi un mesaj la adresa office@millenniumpress.ro, precizîndu-vă coordonatele şi momentul în care aţi achiziţionat volumul 1 (ediţia limitată). Veţi primi (prin poştă sau direct în mînă) volumul cu textul integral, la jumătate din preţul de vînzare din librării (50% din 40,00 lei = 20,00 lei). Drept compensaţie pentru neplăcerile cauzate, veţi putea păstra şi exemplarul din ediţia limitată, care sperăm să capete cu timpul o valoare reală de obiect de colecţie.

Reclame

2 gânduri despre &8222;FAQ: Casa Atreides, un volum sau două volume?&8221;

  1. Frumos procedat, in cele din urma. Vin sa iau si cealalta jumatate de Casa. Chiar este o carte in primul si in primul rand de poveste, nu ma pot opri unde m-a lasat volumul „de Gaudeamus”.

  2. Am achizitionat Volumul integral „Casa Atreides”. Ma bucur ca am prilejul sa citesc in română aceste volume pe care le cunosc din varianta in engleză – audiobook.
    Totusi cred ca ar fi fost mai practic si mai usor de citit daca ar fi fost 2 volume in acelasi format si deci mai subtiri.
    Adrian Doxan (DXN)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s