22 februarie 2007: lansare Dune la Mall Vitan

Joi 22 februarie, ora 18,00, la magazinul Diverta din Mall Vitan, Millennium Press, un imprint al Grupului Editorial Tritonic, lansează primul volum al trilogiei PRELUDIUL DUNEI: CASA ATREIDES, de Brian Herbert şi Kevin J. Anderson. Din partea editurii vor participa Cristina Ghidoveanu (redactorul cărţii şi traducătoarea următoarelor volume ale seriei), Ştefan Ghidoveanu (editorul coordonator al colecţiei EPIC, dar şi redactorul primei ediţii româneşti a seriei originale), scriitorul Michael Haulică şi Bogdan Hrib, director general al Grupului Editorial Tritonic.
Veţi afla mai multe despre seria Dune, despre viitoarele apariţii ale editurilor, despre colaborarea dintre Millennium Press şi Tritonic şi, nu în ultimul rînd, veţi avea ocazia să-i cunoaşteţi pe oamenii care „fac cărţile” şi să cunoaşteţi o mulţime de cititori pasionaţi de universul creat în urmă cu mai bine de patruzeci de ani de Frank Herbert.
Vă aşteptăm cu drag!

BRIAN HERBERT, fiul legendarului Frank Herbert, este el însuşi un autor prolific şi respectat. A publicat romanele Sidney’s Comet, Sudanna Sudanna, The Race for God si Man of Two Worlds (scris în colaborare cu tatăl său). Împreună cu KEVIN J. ANDERSON a publicat pînă în prezent două trilogii (Preludiul Dunei si Legendele Dunei) ce îsi situeaza actiunea în universul Dune. Brian Herbert este, de asemenea, autorul unei biografii a lui Frank Herbert (Dreamer of Dune), nominalizată la premiile Hugo, si al unui volum despre marina comercială americană, The Forgotten Heroes.

KEVIN J. ANDERSON a publicat zeci de romane, devenite best-seller la nivel naţional şi internaţional. Scrierile sale au fost nominalizate la premiile Nebula, Bram Stoker şi SFX Reader’s Choice.
Alături de numeroasele incursiuni în universurile Star Wars şi X-Files, precum şi de thrillerele scrise în colaborare cu Doug Beason, s-au bucurat de mare succes romanele pe care le-a scris de unul singur: Hopscotch, Captain Nemo, Climbing Olympus şi ambiţioasa serie de proporţii epice Saga of Seven Suns, din care au apărut pînã în prezent primele cinci volume (din cele şapte proiectate).

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;22 februarie 2007: lansare Dune la Mall Vitan&8221;

  1. N-ar strica sa ne spui si cum te cheama… asa ar fi mai politicos.
    Nu stiu daca are importanta ce premii a luat un titlu sau altul. Nu stiu sa fi luat vreunul dintre cele mari. Informatiile astea se gasesc pe ISFDB.ORG, pentru cei interesati. Oricum, nu acesta a fost criteriul de selectare a seriei DUNE pentru planul nostru editorial 🙂 Si nu este un criteriu primordial nici in alte ocazii. Intentia noastra e sa publicam carti bune, pe care cititorii sa le parcurga cu placere.

  2. Premiile au si ele importanta lor. Dar nu cred ca un premiu e un criteriu primordial in alegerea facuta de o editura. Evident, se poate promova mai usor o carte daca are si ceva premii. Asta pentru cei care au auzit de ele. Deocamdata, in Romania, cei care sint familiarizati cu premiile din zona F/SF/H sint mai putini decit numarul exemplarelor publicate de edituri. Si atunci trebuie atrasi si alti cumparatori – din cei carora nu le spune nimic un Hugo sau Nebula (nu mai vorbim de celelalte). Mai intervin si criteriile personale ale editorului. Care poate pulica o carte doar pentru ca-i place lui si crede ca ii va convinge si pe altii s-o cumpere. Si spera ca le va placea si altora.
    Revenind: sint carti premiate in Anglia care nu spun mare lucru cititorului american. Sint carti aflate in topurile de vinzari pe piata anglo-saxona, dar care nu spun mare lucru cititorului din Franta, Romania sau Rusia.
    Casa Atreides nu e o capodopera, OK, dar poate fi o lectura placuta. In fond, nu avem bibliotecile ticsite numai cu capodopere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s