Nicola Griffith – RÎUL LINIŞTIT

Nicola Griffith • RÎUL LINIŞTIT
traducere din limba engleză de Roxana Brînceanu
ISBN 973-87590-3-X, 320 pagini, 25.00 lei
Millennium Press, Satu Mare, noiembrie 2005.


S-a trezit pe o alee lăturalnică, biciuită de o ploaie îngheţată. Era goală şi o rană lungă şi adîncă îi brăzda spinarea; sîngera, iar implantul de identificare îi dispăruse. Lore Van de Oest s-a născut într-una din cele mai bogate şi mai puternice familii din lume… iar acum e un nimeni.
Din ploaie s-a ivit Spanner, asemeni unui animal de pradă; a luat-o acasă, a îngrijit-o şi a învăţat-o cum să se reinventeze pe sine, iar şi iar. Acum, nimeni nu va putea da de urma lui Lore: nici poliţia, nici ai săi, nici răpitorii care au lăsat-o să moară pe acea alee întunecată. A scăpat… dar preţul libertătii sînt crima şi înşelătoria, iar ea va fi nevoită să îl plătească pînă cînd va deveni, după propriile-i criterii, demnă de dispreţ.
Doar înfruntîndu-şi familia, propriul trecut şi demonii care l-au bîntuit, Lore va reusi să-şi întregească identitatea, aducînd laolaltă personalităţile multiple care o alcătuiesc: cea care a fost, cea care este şi cea care intenţionează să devină…
RÎUL LINIŞTIT ne pune în faţa unei întrebări la care sperăm că nu vom fi niciodată nevoiţi să găsim un răspuns: cine eşti atunci cînd nu ţi-a mai rămas nimic?

NICOLA GRIFFITH s-a născut în Yorkshire, Marea Britanie. A predat lecţii de autoapărare, a fost solista şi textiera unei trupe de rock şi a lucrat ca profesor de literatură. În prezent, locuieşte în Atlanta (Statele Unite), împreună cu partenera sa de viaţă, scriitoarea Kelley Eskridge. Povestirile Nicolei Griffith au fost publicate în egală măsură în Marea Britanie şi peste ocean, fiind traduse în numeroase limbi. Romanul de debut, AMMONITE (1993) i-a adus Premiul Literar Lambda şi Premiul Tiptree. A urmat SLOW RIVER (1995), care a fost distins cu rîvnitul Premiu Nebula în anul următor. A mai publicat romanele THE BLUE PLACE (1998) si STAY (2002), precum şi o culegere de povestiri intitulată FROM HER BODY (2004). Împreună cu Stephen Pagel a editat seria de antologii BENDING THE LANDSCAPE, ale cărei volume dedicate literaturii SF, fantasy şi horror s-au bucurat de aprecierea criticii şi a publicului deopotrivă.

O adresă utilă pentru cei care vor să ştie mai multe despre Nicola şi scrierile ei: http://www.nicolagriffith.com/

Puteţi primi cartea prin poştă, trimiţînd comanda pe adresa comenzi@millenniumpress.ro, precizînd o adresă poştală validă. Vă vom expedia cu operativitate cartea la adresa indicată, în clasicul sistem al coletului cu ramburs, taxele poştale fiind suportate de către noi.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Nicola Griffith – RÎUL LINIŞTIT&8221;

  1. Pingback: Răzbunarea lui Moş Berilă: un sequel mult-aşteptat « Însemnări din colţu’ hărţii

  2. Pingback: Nicola Griffith „terorizată”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s