Bad Bears’ Nightmare: The Approaching Storm

Familia Bad Bear trece printr-o perioadă stresantă la culme; de aici, titlul acestei însemnări. O să dureze încă aproximativ o lună, o lună şi jumătate, aşa încît să nu vă miraţi dacă majoritatea însemnărilor din această perioadă vor fi bitchy şi pline de ruine. Cauza este intrarea reşedinţei Bad Bear într-o renovare radicală, cu dărîmat de pereţi, refacerea integrală a băii, dormitorului şi bucătăriei, precum şi preschimbarea ex-sufrageriei (la ce ne-o fi fost gîndul cînd am conceput această destinaţie pentru o încăpere absolut funcţională, cu lumină naturală din belşug?) în birou de firmă pentru Big Bad Bear (care birou, pînă de curînd, ocupa spaţiul de 3,89 metri pătraţi al fostei debarale).

Mai întîi a fost weekendul abia sfîrşit, aglomerat pînă peste poate. Sîmbătă, cei trei Bad Bears (Big, Beautiful şi Baby) s-au deplasat în ţara vecină şi prietenă, cu scopul prospectării pieţei materialelor de construcţie şi obiectelor sanitare. S-au oprit la vreo 50 de kilometri dincolo de graniţă, la Matészalka, unde au găsit aşa: chiuvetă cu formă atipică pentru baie, budă aerodinamică (zici că-i elicopter, pe bune!) şi gresie pentru bucătărie (calitatea ţîţă de mîţă). La amiază, după un scurt popas la reşedinţa încă intactă, all the Bad Bears s-au îmbarcat din nou în bearmobil şi s-au dus în Oaş, mai exact la Călineşti, unde au făcut o vizită prelungită la via cumnaţilor. Big Bad Bear, cu nonşalanţa-i caracteristică, a stat ca leul cel sătul, a fumat şi s-a uitat la Baby Bad Bear cum munceşte întru băiţuirea viitoarei magazii de unelte a gazdelor. Către seară, retour en ville, o baie rapidă (e-un praf în vie, cu seceta asta!) şi la drum, iar. S-a întîmplat ca taman în acest weekend să cadă zilele urbei. Din păcate, în loc de concertele Holograf şi Alphaville (da, ăia cu Big in Japan!), am avut parte de-un spectacol de sunet şi lumină mai ceva ca Irinel la botezul de cincizeci de ani, adică de-o furtună cu tunete şi fulgere care-a determinat poliţia să interzică începerea gălăgiei organizate; ne-am mulţumit cu o porţie de cîrnăciori prăjiţi cu cartofi (mai puţin prăjiţi) şi una de hamsii, consumate la botu’ calului, mai exact în foaierul primăriei, că afară umiditatea era supărător de ridicată.

Duminică, Beautiful Bad Bear a gătit o ciorbă cu de toate, pornind de la o jumătate de cocoş (vezi foto), probabil ultima pînă la reamenajarea bucătăriei. Merita imortalizată! (şi nu vreau să citesc comentarii despre crăpăturile farfuriei: respectivul recipient e moştenit de la străbunica şi numără vreo optzeci de ani!). Luni dimineaţă, a fost rîndul lui Big Bad Bear să-şi pună în valoare talentul culinar, cu o lasagna un pic mai altfel, nemurită în fotografii în diversele ei stadii de evoluţie: gata de-a intra în cuptor, gata de-a fi devorată şi gata-gata să se termine. Între timp, s-au perindat prin casă meştericoli de toate calibrele, de la termopanist la omul cu ţevile, iar spusele lor, despre volumul investiţiei şi durata preconizată pînă la finalizare, au fost la un pas de-a provoca un infarct colectiv urşilor cei răi. După amiază a început coşmarul golirii dulapurilor, a bibliotecii, a rafturilor cu jucării, şi transferul tuturor acestor piese cvasi-imobiliare în garaj. La ora la care scriu aceste rînduri, casa arată ca după bombardament. Iar de mîine vin the demolition men să desăvîrşească opera de distrugere a universului familiar şi familial al reşedinţei. Mi-e milă de noi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s