Easter with the Big Bad Bears: o retrospectivă

Cum arată Paştile petrecute cu familia Bear? Ei bine, ca toate sărbătorile însoţite de entităţi aducătoare de cadouri, Paştile încep cu o săptămînă înainte, cu promisiuni de cuminţenie eternă… Tot cam cu o săptămînă înainte începe pregătirea recuzitei de întîmpinare a entităţii în cauză: coşuleţe pentru ouăle pictate, exerciţii de pictură pe ouă, epistole începute de zece ori cu liste de cadouri care-ar putea fi interesante pentru o fetiţă de cinci ani şi jumătate, risipite prin casă în atenţia unui anume domn Iepuraş…

Se petrece apoi, la cererea copilozaurului, noaptea de Înviere în stradă, cercetîndu-se atent obiceiurile pascale ale concetăţenilor şi tradiţia ortodoxă în domeniu, se „ard păcatele cu lumînarea”, se plimbă lumînarea arzînd la biserica de-alături, greco-catolică, unde se întreabă candid care-i diferenţa dintre ritualuri. Vine şi răspunsul patern („la catolici e mai scurtă toată distracţia, preotul nu lălăie la fel de mult şi chiar înţelegi cîte ceva dacă te osteneşti un pic, că doar nu degeaba e părintele protopop fost inginer”) şi zîmbetul larg matern, însoţit de-o şoaptă discretă („vezi că derutezi copilu’!”). Se merge la culcare cu degetele pline de ceară de lumînare şi, către două noaptea, copilozaurul consimte să adoarmă.

A doua zi de dimineaţă, copilozaurul se trezeşte din proprie iniţiativă şi merge glonţ la fereastră, să vadă indiciile din iarba din curte: a venit sau n-a venit entitatea mult-aşteptată? Se distrage atenţia copilozaurului nerăbdător şi între timp se asumă rolul entităţii, într-un rapid desant în curte. În sfîrşit, se eliberează copilozaurul în curte pentru tradiţionala vînătoare de ouă şi, după nenumărate exclamaţii de bucurie şi surpriză, se constată îndeplinirea misiunii: ouă găsite, daruri găsite, copilozaur fericit.

Urmează un mic dejun la soare, pe terasă, cu produse alimentare specifice sărbătorii în cauză, iar apoi ore lungi de leneveală la soare, pe susnumita terasă, vorbind vrute şi nevrute cu soţia, cumnaţii şi bunica din dotare, în vreme ce copilozaurul şi vărul aferent tropăie în sus şi în jos pe iarba care, în mod categoric, va necesita o „coafare” ulterioară sărbătorii pascale. Se repetă procedura din paragraful precedent, schimbînd doar denumirea mesei (din mic-dejun în prînz şi-apoi în cină) şi lăudînd flerul cu totul absent al meteorologilor care vestiseră ploaie în nord şi nord-vest.

Concluzii: Paştile sînt o sărbătoare care aduce odihnă minţii şi bani în buzunarul farmaciştilor care comercializează pansamente gastrice. Let’s do it again next year! Sau, şi mai bine, să punem în aplicare nemuritoarea frază a copilozaurului: „N-am putea să organizăm o sărbătoare de Paşti şi weekendul viitor?”

5 gânduri despre &8222;Easter with the Big Bad Bears: o retrospectivă&8221;

  1. esti un manipulator emotzional. daca puneai poza alaltaieri veneam si eu sa mananc din mielu ala inainte sa apuna soarele.

    p.s. a, sa nu uit, mare grija, am auzit ca astia pun E-uri in painea feliata ca sa stea feliata si de atunci iau numai normala.

  2. robi, in mai toate piinile pun tot felul de chestii… de-aia noi n-am mai cumparat piine de vreun an jumate doi. facem acasa… din faina integrala…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s