Regimul moşieresc sau Locuinţa mea de vară e la ţară…

…sau mai exact, va fi. Şi nu doar de vară, ci şi de iarnă, în perspectivă. Cu precizarea că vom locui acolo doar în weekend-uri. De ieri, colţul hărţii ocupat de cei trei urşi şi-a extins graniţa, incluzînd o căsuţă bătrînească situată în capul unei moşii maaari-maaari din satul Sâi, comuna Valea Vinului.

Nu voi discuta aici detalii legate de costul operaţiunii, e de-ajuns să vă spun că toată lumea face ochii mari cînd aude ce pleaşcă a dat peste noi. Cu toate acestea, achiziţia necesară transformării noastre în moşieri semnifică, totodată, refinanţarea şi prelungirea creditului nostru cu cîţiva ani buni şi va însemna, o vreme de-acuma încolo, muncă multă de reabilitare şi reamenajare, pentru sporirea confortului de la moşie.

În ce priveşte casa, Ugly Bad Bear se va ocupa de supervizarea şantierului, iar Beautiful Bad Bear va planifica amenajările şi întregul clan va contribui la a da un aspect cît mai civilizat grădinii. Care grădină e mare! Şi cînd spun mare, nu glumesc: e vorba de o bucată bună de curte cu iarbă, o livadă cu pruni şi piersici, o porţiune de teren arabil, o fîneaţă străbătută de un pîrîiaş şi o vie pe-o coastă de deal.

Nu, nu-mi voi schimba meseria, n-am să mă preschimb brusc în agricultor, nici măcar de weekend. Sperăm să găsim un localnic dispus să ia în arendă terenul şi noi să ne putem ocupa, într-o perspectivă cît mai apropiată, de scopurile pentru care am decis, in the first place, achiziţionarea moşiei: relaxarea.

Departe de prăfăraia oraşului, de telefoanele care ne asaltează, de vizitatori nepoftiţi şi aşa mai departe. Vrem să facem din moşia de la Sâi un loc în care Lil’ Bad Bear, care n-are bunici rurale, să poată să alerge în voie, în care Beautiful Bad Bear să-şi odihnească mintea după cîte o săptămînă solicitantă, în care Ugly Bad Bear să îşi dezlănţuie potenţialul creativ şi în care prietenii clanului să ne poată vizita întru consumarea unor cantităţi industriale de beri, grătare şi voie bună.

Later edit: inspirat de un post superb al Lorenei, am alcătuit şi eu un slideshow (a se vedea mai sus) cu mare parte din pozele făcute la moşie. După cum se poate vedea, va fi mult de lucru. Dar va fi o plăcere, categoric.

Anunțuri

16 gânduri despre &8222;Regimul moşieresc sau Locuinţa mea de vară e la ţară…&8221;

 1. o terminatzi pana vine vandermeer? poate n-are chef de asfalturi si vrea un sheptica cu palinca si mici si poate scrietzi si un horror rural cu ocazia cu pricina.

 2. Frumos. Întotdeauna e bună o fugă în natură, mai cu seamă că în zona noastră nu ai prea de ales. Plus că ai intimitatea şi ce-i al tău e al tău 🙂 S-o stăpâniţi şi s-o folosiţi sănătoşi!

 3. @crina: sar’na! asteptam prietenii in vizita!
  @aron biro: da, o terminam, iar jeff si ann abia asteapta, ca i-am aratat oarece poze. de fapt, intentia noastra e sa terminam pina vine vara, intr-o luna, maxim doua. of course, o sa facem pentru inceput doar igienizarea si un minimum de confort, ca banii de anu’ asta (si urmatorii vreo trei 🙂 ) s-au dus pe achizitia propriu-zisa.

 4. io-s optimist din ce vad. se poate face o treaba faina acolo da trebe timp, liber. ca munca nu se pune, un om care si-a luat asa o treaba in spinare probabil ca are si disponibilitatea sa munceasca, cel putin morala.
  multa bafta! si io am de lucru la casa de behai da ma oftic ca n-am timp, placerea e de partea mea in primul rand.

 5. si ca sa particip si io (modest) la infrumusetarea locului cu pricina o sa cumpar carti, chestie pt care intreb cum pot s-o fac? din colectia millenium sau ce mai vad pe tritonic. o putem rezolva loco din mana in mana sau prin comanda? rog lamuriri, multumesc anticipat!

 6. felicitari, o sa fie minunat, sint sigura! spor la treburi si bani multi multi, ca din poze par necesari 🙂
  pastrati stilpiii aia de la prispa, nu?
  (mor de invidie 🙂 )
  aaa… n-am vazut vreun geam de la baie, haha, ce distractiv o sa fie :))))))))))))))))))
  pe bune, nu-mi pot imagina ocupatie mai placuta decit sa pui la punct o casa ca aia! bafta!

 7. Bun venit in cealalata Zona a Codrului. Nici „mosia” mea nu este foarte departe(10-15 km).

 8. S-o stapiniti sanatosi si voiosi si mult succes in tot ce veti intreprinde[amenajari,gratar dala fistichiu,palinca locala,un chiosc de vara…etc]! Pe cind sa pregatim micii si berea?

 9. baaaii… pai, cam asa e bine… sa te prepari din timp ptr. o sedere placuta la tzara. nu tu claxoane, nu tu idiotzi care urla, nu tu macdonald’s ca nu mai ai timp de halimos intre doua alergaturi, nu tu mobile care suna pe enspe mii de tonuri polifonice (n-au legatura cu orlando!)…
  bravo, mai!
  si livada? hmm… livada miroase misto, acu’, primavara?

 10. ia uite bai ce vazura ochii mei cind mai trecura prin ograda ta: ca ti s-a marit ograda!!! pai la mai mare, nene!
  sa va placa, sa v-o faceti cum vreti voi, si sa va faceti veacurile p-acolo.
  frumos tare. la ce distanta e de vizuina actuala?

 11. 30 de kilometri din poarta-n poarta. si miroase taaaaare fain in livada… dulau nu, ca nu s-a inventat inca animalu’ care sa manince numa-n weekend-uri. ne-om cumpara un cactus. multumiri de urari si v-astept!

 12. nice…
  si mult noroc in implinirea planurilor. ce fericire ca mai exista asemenea colturi de rai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s