Uf! (cu paranteze explicative)

S-a terminat Bookfest-ul de două săptămîni şi n-am mai apucat să scriu nici un rînd, prins de cele de-acasă… Ce-am mai făcut? Ce n-am făcut? A sosit perioada aia a anului în care primul gînd al dimineţii e „Au mai rămas X zile şi o să văd marea”. Perioada în care, orice-aş face, gîndul îmi fuge aiurea, la locuri în care nu sună telefonul. La cererea publicului cititor, în cele ce urmează, iată cîteva răspunsuri perfect valabile la întrebarea: ce-am mai făcut, aşadar, de două săptămîni încoace?

Am pregătit pentru tipar o carte şi am căutat traducători pentru alta (am găsit cîţiva dar încă mai caut, aviz amatorilor!). Am făcut zilnic cel puţin 125 de kilometri sub forma unei navete infernale (şi în acest interval mi-am dus maşina la depanat de două ori: bucşe, rulmenţi, bucşe, rulmenţi…) Mi-am văzut de fata bolnăvioară (o gastrită rebelă, da’ rebelă rău de tot!), am umblat cu ea pe la doctori şi la o mie de analize şi mi s-a rupt inima de neputinţă (acum e mai bine, sper, thanks for asking!). Am înţeles că nu-i uşor să faci din căcat bici şi nici dintr-o casă de chirpici (văioage se numesc în zona asta) construită în 1900 toamna un adăpost locuibil (dar nu-i nici imposibil, după cum o vor dovedi rezultatele finale ale experimentului). Am început patru articole şi le-am lăsat baltă, din lipsă de inspiraţie (sper să mă pocnească în seara asta!). Am făcut bani din piatră seacă şi ţigle folosite (niciodată destui!). Am renunţat la o afacere care a încetat să mai fie îndeajuns de productivă (cea cu detergenţi) şi a devenit the typical pain in the ass (din motive de neglijare, recunosc). Am reuşit să acumulez un teanc uriaş de cărţi nou-venite şi nici măcar răsfoite (nu, de data asta n-am timp nici măcar de book-porn).

Ce urmează? Ei bine, asaltul final. Două-trei zile (sper) şi voi putea să mă întorc la ale mele. Uf!

10 gânduri despre &8222;Uf! (cu paranteze explicative)&8221;

  1. Buna ziua,
    Tot cautand resurse pentru examenele de licenta ce incep maine(la univ. din Brasov),am cercetat cartile publicate de dvs. Din nefericire la Presa Universita Clujeana nu se gaseste cea recent publicata.Ma puteti ajuta?Lucrez pe taramul traductologiei(am terminat la Cluj) si m-as bucura sa colaboram intrcat ati lansat o cautare pentru traducerea unei carti.Cu stima,Gabriela

  2. Prima data însănătoşire grabnică frumoasei tale!
    În al doilea rând, hai să-ţi fac în ciudă: io văd marea în curând. Am început AMR-ul. Dacă îmi termină de reparat rapid maşina profesioniştii Sătmarului peste o săptămână şi un pic vă zic by-by.

    Multe ai făcut. Sper să-ţi iasă casa de la ţară cum vă doriţi! 🙂

    Azi e prea cald pentru inspiraţie, io aşa simt 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s