Comunicat de presă: NEW WEIRD în România

Antologia NEW WEIRD, editată de Ann şi Jeff VanderMeer (cunoscut cititorilor români datorită romanului VENISS UNDERGROUND apărut la Tritonic în 2006, dar şi datorită nuvelei „Transformarea lui Martin Lake”, distinsă cu World Fantasy Award), va fi lansată în prezenţa celor doi editori americani la Satu Mare şi Timişoara, în cadrul unui turneu de promovare pe care aceştia îl întreprind în România în perioada 25-28 august.

Coboară pe aleile întunecoase ale unor oraşe cufundate în umbră pentru a asista la ritualuri groteşti, în haosul unor festivaluri puse la cale de culte ale morţii. Pătrunde în ţinuturile groazei, unde cei disperaţi îşi dezlănţuie zadarnic furia împotriva puterii monolitice care îi asupreşte, iar trupurile răzvrătiţilor sînt preschimbate în monstruozităţi suprarealiste. Aici, orice te poate duce la moarte, iar inocenţa e o utopie. Aici, în punctul extrem în care Lovecraft a cutezat să pătrundă, iar Peake şi-a luat avînt… aici vei găsi literatura New Weird.

Cu ficţiunile sale incisive, desfăşurate în peisaje urbane descrise cu o acuitate viscerală, estetica New Weird descinde din fantasticul clasic şi din foiletoanele ieftine de odinioară, din horror şi din banda desenată, din thriller şi noir deopotrivă. Un curent ce şi-a atins deja punctul de maturitate se eliberează din crisalida nostalgiei, aducînd un suflu literar şocant şi radical inovator în fantasticul contemporan.

Antologia NEW WEIRD, editată de Ann şi Jeff VanderMeer şi apărută în original în ianuarie 2008, vede acum lumina tiparului şi în româneşte. O lucrare colectivă care reuneşte nume mari ale fantasticului contemporan, precum China Miéville, M. John Harrison, Clive Barker, Hal Duncan, Michael Moorcock şi alţii, în jurul unui curent şi al unei ideologii aparte.

NEW WEIRD va fi lansată în România în prezenţa celor doi editori americani, Ann şi Jeff VanderMeer, care-şi vor întîlni cititorii pe 26 august la ora 19.00, la librăria Priora din Satu Mare, şi pe 27 august la ora 19.00, la librăria Cărtureşti (str. Mercy) din Timişoara. Prezentarea antologiei va fi urmată de o sesiune de autografe.

Volumul de faţă este cea de-a cincea apariţie în seria Antologiilor Millennium, coordonată de scriitorul Michael Haulică la Millennium Press. Începînd din septembrie, cartea va fi disponibilă în librăriile din toată ţara.

[ilustraţia copertei îi aparţine lui Mike Libby: http://www.insectlabstudio.com/%5D

57 de comentarii la „Comunicat de presă: NEW WEIRD în România

 1. Offff, ce veste rea 😦
  Din pacate cele doua locatii sunt un pic peste mana pentru mine, mersul trenurilor ce sa-i faci, iar programul de lucru este cam aglomerat acum dupa vacanta.
  Oricum va doresc succes 🙂

 2. Pingback: [links] Link salad for an Omaha Tuesday | jlake.com

 3. De abia astept sa o citesc dupa ce o primesc, primele texte pe care le voi citi vor fi ale romanilor nostri.
  Succes la aceasta lansare deosebita!

 4. Coperta pentru arahnofobi cum arata?

  E simpatica rau mecano-gangania, poate iese o colaborare pe termen lung pentru un insectar SF cu tipul care prinde ceasuri si strica insecte. O serie de coperti de genul asta (calugarite, scorpioni, libelule, scarabei dar fara obiectul muncii, musculite de otet etc) >>> orice coperti SF din Romania.

  Autorii romani apar doar in varianta romaneasca? Si ce format are antologia?

 5. Gata, i-am vazut. Deci asta e editia „extended cut”… Mumos.
  Vad ca e si Guru in lista… Io vreau si autograful lui, numa’ sa nu zica „de dulce” in dedicatie 😀

 6. @Ygg – apar doar in asta romaneasca, precum si in cea moldoveneneasca, de export. In aia americana nu apar, so… a noastra e mai ciumeaga.

 7. editorii au convenit ca fiecare editie tradusa sa contina si autori bastinasi. e un gest generos care se cere apreciat cum se cuvine. si cred ca povestirile alese de mike, care e coordonatorul seriei, vor fi la inaltime.

 8. Am spus eu ca ma ucideti,dar chiar in chinuri? Satu Mare? Timisoara?Marte?Cam aceeasi distanta! Daca ar fi fost macar
  simbata as fi fost destul de „sisi la cap” sa vin, dar asa!
  Sper sa ajunga si la mine un exemplar cu autograf{daca nu
  o sa ma aveti pe cunostiinta}.Si eu sint arahnofil{pane}.

 9. cum domle la bucuresti nu e?:D mare nedreptate comiteti…
  pacat ca zilele de lansare nu sunt apropiate weekend-ului… ar fi mers de o fuga la Satu Mare…pt autografe va bombardam cu mail-uri sa intelegem?

 10. Horia, o clipa, vreau si eu cartea cu autograf. Daca nu imi opresti, drept cu acatistele in mana ma duc stii tu unde. Da? 😀

 11. Pingback: New Weird « La Nouvelle Sappho

 12. satu mare si timisoara?! si eu sunt falita, deci bani de tren ciuciu… cred ca o sa pui deoparte un mare teanc de carti cu autograf 😛

 13. Pingback: NEW WEIRD vine! « Cititor SF

 14. Se pot spune niste informatii cu privire la pret sau la data cand vom primi volumul ? Ah, si toti care au dat mail au un volum autografiat , pastrat ? Intreb pentru ca nu am primit niciun mail de confirmare inapoi. Multumesc.

 15. mii de scuze, e prima oara cind ajung la net, dupa trei zile pe drumuri. detalii despre drumuri, soon.
  pretul cartii va fi de 40,00 lei. si da, toti cei care au dat un semn, pe mail sau altfel, vor avea volumul cu autograf.

 16. Pingback: Noul straniu vine dinspre Satu Mare « Sătmăreanca

 17. da..normal..am exagerat un pic :-)…mai apoi mi-am adus aminte ca de fapt aveti mai multe zile de promovare si numa` timp de trimis prin posta nu o sa ai:)

 18. Pingback: O surpriză plăcută « Cu musca la arat

 19. esteeeee..azi am ridicat-o si eu de la posta…multumesc tuturor celor care au muncit la aparitia cartii;) si celor care mi-au trimis-o…si pt autografeee….si pt tot;)

 20. de ce-ar fi dezinteresate? 🙂 dimpotriva, o spun deschis: sper sa incite cit mai multi cititori sa cumpere cartea. mai multi cumparatori = mai multi bani pentru editura = mai multe carti pentru viitor. e simplu, nu? 🙂

 21. Pingback: America One, George Lazar (Tritonic,2007) « Cititor SF

 22. done…imi picase un pic netu de asta am fost mai lent…am citit pina acum partea introductiva..de maiine cred ca sar si la restu ca nu-mi place sa ma chiorasc, la bec…

 23. Pingback: O carte pe săptămînă: NEW WEIRD! « Ugly Bad Bear’s Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s