Blogosferă

Alexandra Bardan, art director la Tritonic (unde a realizat cîteva coperte remarcabile, la unele dintre ele am făcut referire şi în articolul recent din Nautilus), şi-a deschis de curînd un blog. Tezele de la Paris 3 nu e neapărat un blog specializat pe design. Să mai adaug că Alexandra îşi va susţine în curînd doctoratul la Nouvelle Sorbonne Paris III (iar tema adoptată e una extrem de promiţătoare), aşa că îi ţin pumnii şi sînt onorat că am avut ocazia să colaborăm cu succes de atîtea ori.

Marian Truţă, autorul volumului de povestiri VREMEA RENUNŢĂRII (apărut la Bastion şi lansat în vară, la Bookfest) are şi el un blog interesant, care merită urmărit. Vă amintiţi, desigur, că Marian lucrează  acum intens la traducerea primului roman al lui John Scalzi, OLD MAN’S WAR, aşa că e perfect scuzabilă neactualizarea din ultima vreme a blogului său.

Cititor SF, blogul iniţiat de Aspoiu, are un colaborator tenace şi inspirat, Kyodnb, ale cărui recenzii se numără printre cele mai obiective şi mai bine scrise din cîte mi-a fost dat să citesc în blogosferă. Ultimele contribuţii se referă la ZÎNELE lui Martin Millar, UN MILIARD DE ŞANSE de Cory Doctorow, REŢETARIUM-ul lui Costi Gurgu şi CÎINII DE DIAMANT de Alastair Reynolds. Keep writing!

Cel mai „recent” autor Millennium Press, Jeff Carlson, ne-a adus mulţi vizitatori în ultimele zile datorită acestei însemnări. Îi mulţumesc şi sper să-i întorc favoarea. Scriitorii români debutanţi (şi nu numai ei) ar avea destule de învăţat citindu-i blogul.

Dark Wolf e, probabil, cel mai riguros (şi cu program) dintre lit-bloggerii de limbă engleză de la noi. (Nu-s ei chiar atît de mulţi, da’ orişicît…) Recenziile sale la cărţi fantasy apărute sau în curs de apariţie mă determină adesea să îl invidiez aprig pentru consecvenţa lecturilor sale. Mai nou, a introdus o rubrică nouă pe blogul său, o serie de interviuri cu tineri artişti fantasy care ar trebui să devină o lectură obligatorie pentru orice cover designer de la noi.

Tot la categoria blogurilor în engleză autohtone, Jen the Mostly Harmless se dovedeşte un reviewer feroce. După o serie de antologii luate la puricat, Jen o ia în vizor pe Ursula K. Le Guin. Pe cînd o recenzie la New Weird?

Spor la citit!

Reclame

4 gânduri despre &8222;Blogosferă&8221;

  1. Sunt onorată de menţiune şi îţi mulţumesc pentru promptitudine. Promit un exemplar de teză cu dedicaţie :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s