Gurgul transoceanic

ages_of_wonder_front_cover

Costi Gurgu va debuta în primăvara anului 2009 pe scena cea mare a F&SF-ului mondial. Fericitul eveniment se va petrece cîndva în martie-aprilie, într-o antologie editată de Julie E. Czerneda şi Rob St. Martin, intitulată AGES OF WONDER, programată să apară la DAW Books, editura fondată de Donald A. Wollheim (o legendă a publishing-ului de gen).

Se ştie deja că povestirea lui Costi e singura din cele 19 care aparţine unui debutant (debutant la ei, la noi Costi e deja un nume mare) şi că a fost unica selectată din aşa-numita „slushpile”, grămada de sute de texte nesolicitate care sînt trimise editorilor de aspiranţii la gloria literară transoceanică. Să sperăm că acesta e doar primul pas (un pas mic pentru F&SF-ul american, un pas uriaş  pentru Costi) şi nu va mai trece mult şi-l vom vedea pe Costi în sumarul antologiilor Year’s Best şi, de ce nu, candidînd la Hugo, Nebula sau World Fantasy Awards. Felicitări!

Reclame

6 gânduri despre &8222;Gurgul transoceanic&8221;

  1. Horica, multumesc mult pentru reclama! Pacat ca antologia nu o sa fie vinduta si in Romania. Sa speram ca intr-adevar acesta e doar primul pas. Daca unul dintre pasi o sa duca la unul dintre celei trei awards, o sa ai o invitatie de la mine.
    Anyway, jos palaria pentru Uglyum Badus Bearus Mioriticus!

  2. Ha haaa!V-am prins…..vrajitoarelor!Cind apare antologia in Romania?{+ – 1 an}{Asta e asa de-o presiune psihologica}De cind am citit Retetarium merg pe mina lui baiatu’!Daca tot nu am luat vre-un Nobel pt. lit. macar de-un „Nebugo” sa iasa!

  3. hauleo, ca citii ‘age’ si crezui c-au scos astia o varianta noua la joc.
    da’ preferam varianta asta 😉
    bravo lui Costi Gurgu!

  4. Pingback: Guru din Totonto creste… « Cititor SF

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s