Philip K. Dick Award, Publishers Weekly, explozii gigantice şi sex

Ieri a fost, categoric, o zi bună pentru Jeff Carlson.

Juriul premiilor Philip K. Dick a descoperit că una dintre cărţile aflate în lista scurtă a nominalizărilor (ENDGAME de Kristine Smith) era, de fapt, neeligibilă, întrucît a apărut în 2007. Ca urmare, unul dintre locurile pe această listă a devenit vacant, iar juraţii au decis să-l acorde romanului PLAGUE WAR de Jeff Carlson, apărut la Ace Books în iulie 2008. După cum probabil ştiţi, Millennium Press va publica, în luna martie a acestui an, romanul de debut al lui Carlson, ANUL MOLIMEI, care precede PLAGUE WAR în trilogia nanotehnologică.

Jeff Carlson şi David Marusek la Worldcon-ul din august 2008, la Denver.

Jeff Carlson şi David Marusek la Worldcon-ul din august 2008, la Denver.

Deîndată ce Michael Haulică mi-a dat vestea, l-am felicitat aseară pe Jeff pentru nominalizare şi, cu ocazia asta, am mai aflat cîteva noutăţi de la autorul american care, se pare, a avut o zi plină de surprize plăcute.

Ieri, Publishers Weekly a publicat în versiunea sa online, în blog-rubrica Genreville, sub semnătura lui Rose Fox, o anchetă privind mult-discutata eficienţa a book-trailer-elor. Între altele, e amintit şi trailer-ul trilogiei lui Carlson şi se pomeneşte şi de Millennium Press şi de achiziţionarea drepturilor pentru o versiune românească.

Am mai aflat de la Jeff şi că ieri a pus punct celui de-al treilea roman al trilogiei, PLAGUE MIND, după cîteva săptămîni de serioase revizuiri şi corecturi. Scrie Jeff:

It’s good stuff.  In fact, this may be the best PLAGUE novel yet. Bigger.  Scarier.  Gigantic explosions!  Sex!  Plane chases!  Nanotech!

Then of course I heard about the PKD nomination.  Wow.

Cum să nu-mi fie drag omul ăsta?

LATER EDIT: Printre veştile bune care i-au ajuns ieri la urechi prietenului Jeff se numără şi aceea a apropiatei apariţii (în februarie sau martie, în funcţie de operativitatea traducătorului, ne anunţă Mike Haulică într-un comentariu, mai jos) a povestirii sale LONG EYES, în Nautilus. Precum spune Jeff: Some days it’s really fun to be a writer.

12 gânduri despre &8222;Philip K. Dick Award, Publishers Weekly, explozii gigantice şi sex&8221;

  1. mie mi-a scris ca in lista lucrurilor bune de ieri e si vestea aparitiei unei povestiri in Nautilus. daca va fi gata traducerea la timp, va aparea in numarul pe februarie. daca nu, in cel pe martie.

  2. a, si inca ceva: povestirea care va aparea in Nautilus este „Long Eyes”, care a aparut in antologia Fast Forward 2, editor Lou Anders (Pyr), nominalizata si ea la Philip K. Dick.

  3. ştiam eu că ai fler editorial. uite, până şi marile premii literare îşi modifică listele de nominalizări ca să ţină pasul cu tine 😀

  4. Conform previziunilor traducerea este aproape gata ,ramine pe mina editurii si a tipografiilor aparitia cartii.
    Felicitari MP si lui Horia pentru alegerea inspirata a lui Jeff Carlson in planul editorial!
    Nimeni nu se astepta la asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s