Errata lui Jeff

13

Tor.com – una dintre adresele de neocolit de pe harta virtuală a SF-ului mondial – a publicat azi o povestire intitulată ERRATA, sub semnătura lui Jeff VanderMeer. Este, în opinia editorilor, un text metaficţional cum nu ne-a mai fost dat să întîlnim. Jeff, pe de altă parte, susţine că e vorba despre o relatare a călătoriei sale de documentare în zona Lacului Baikal. Aşadar: ficţiune, metaficţiune sau adevăr? Cert este că, alături de Jeff, vom întîlni un şaman pe nume Ed, vom da peste două pistoale cu mînerele decorate cu perle, ne vom împiedica de un pinguin rătăcit, vom afla amănunte picante despre încetarea apariţiei trimestrialului Argosy şi vom fi la un pas de sfîrşitul lumii. Textul e ilustrat de uimitorul Jonathan Twingley. Se cuvine să mai precizez că textul poate fi citit online sau, pentru o lectură mai comodă, poate fi descărcat în diverse formate, aici.

De pe blogul lui Jeff am mai aflat că, după ce a predat editurii romanul FINCH (cea de-a treia carte despre Ambergris, care va apărea în acest an la Underland Press), a purces deîndată la treabă şi, în prezent, colaborează cu Jay Lake la un roman intitulat, deocamdată cel puţin, THE HEART OF THE BEAST. Mai multe detalii aflaţi din însemnarea aflată aici.

POST SCRIPTUM: În altă ordine de idei, veţi observa în dreapta ecranului linkuri la promoţia „O carte la zece zile” lansată ieri (ce va continua pînă pe data de 1 februarie) şi, de asemenea, la pagina Premiilor CititorSF, unde aveţi posibilitatea să nominalizaţi (pînă vinerea viitoare) cele mai bune romane şi povestiri F&SF publicate pe parcursul anului 2008 în România.

(în imagine, Jeff arătîndu-i Ştefanei muşchii săi de halterofil cu patalama, pe terasa Teatrului de Nord din Satu Mare.)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s