Vestea nr.2: Încă un român în portofoliul MP şi alte veşti

Am promis cea de-a doua veste bună pentru azi, iat-o în cele ce urmează, sub forma telegrafică a unui comunicat de presă:

Millennium Press, prin reprezentantul ei, directorul executiv Horia Nicola Ursu, a semnat vineri 30 ianuarie contractul pentru publicarea celui de-al doilea roman ce va purta semnătura lui George Lazăr. Romanul intitulat ÎNGERUL PĂZITOR va apărea în librării în cursul lunii aprilie 2009. Cunoscut cititorilor datorită romanului său de debut, AMERICA ONE, apărut în noiembrie 2007 la Tritonic, o carte care a adunat o serie de reacţii controversate, dar şi o sumă frumoasă de fani necondiţionaţi, George Lazăr este de asemenea iniţiatorul şi finanţatorul unui experiment publicistic fără precedent în SF-ul românesc, nu mai puţin controversatul – dar şi apreciatul – SciFi Magazin, o publicaţie lunară dedicată cu precădere traducerii celor mai valoroase proze scurte din SF-ul mondial. Romanul ÎNGERUL PĂZITOR, deşi păstrează aparenţele unui thriller de cea mai bună calitate, promite a fi o revelaţie din punct de vedere literar, dînd cu adevărat măsura talentului unui autor mai mult decît promiţător. Cartea va fi publicată în colecţia Millennium Epic.

In other news:

Etapa nominalizărilor s-a încheiat, de-acum puteţi vota viitorii cîştigători ai Premiilor Cititor SF, aici. Millennium Press a strîns nu mai puţin de nouă nominalizări, în mai toate categoriile de premiere. Iată pe cine aţi putea vota, pe căprării:

 • roman SF tradus: John Scalzi – RĂZBOIUL BĂTRÎNILOR;
 • volum F/SF cu autor român: Liviu Radu – POVESTIRI FANTASTICE;
 • antologie / culegere de povestiri: Ann şi Jeff VanderMeer (editori) – NEW WEIRD sau Bruce Sterling  (editor) – CYBERPUNK;
 • cea mai bună povestire tradusă: Jay Lake – „Şopîrla din Ooze” (traducere: Cristi Mitran);
 • cea mai bună traducere: Ona Frantz – VITEZA ÎNTUNERICULUI de Elizabeth Moon sau Ştefan şi Cristina Ghidoveanu – VÎNĂTORII DE CAPETE (o realizare de excepţie, din punct de vedere al traducerii);
 • cea mai inspirată reeditare: Dan Doboş – ABAŢIA;
 • cea mai bună prezentare grafică: NEW WEIRD sau RĂZBOIUL BĂTRÎNILOR.

Mă rog, astea-s sugestiile mele, voi votaţi aşa cum vă dictează conştiinţa.

maic1

În fine, last but not least, azi îl sărbătorim pe Michael Haulică, împlinitor al unei vîrste frumoase, Guru al sefiştilor şi Torquemada al frustraţilor de critici literari, prieten drag şi mentor. Să ne trăieşti, Maicule, să fii sănătos, să prosperi şi să-ţi iasă tot ce-ţi pui în minte!

Şi încă oarece: azi e ultima zi a primei promoţii „O carte la zece zile”. Profitaţi cît se mai poate!

Reclame

7 gânduri despre &8222;Vestea nr.2: Încă un român în portofoliul MP şi alte veşti&8221;

 1. intr-adevar, o veste foarte buna. la multi ani lui mike, felicitari domnului Lazar pentru carte, lansarea se va face la Botosani, cumva?

 2. Multumesc, Horia.

  De fapt eu sunt onorat pentru ca ai acceptat sa publici romanul Ingerul Pazitor, pe care ti l-am incredintat din simplul motiv ca esti cel mai bun redactor de carte (cel putin din genul in care incerc eu) pe care il cunosc.

 3. @George Lazar-sper sa nu ma uiti ,vreau o carte cu autograf pentru cel mai mare fan de pe plaiurile mioritice.

 4. Pingback: Cărţile toamnei (9): ÎNGERUL PĂZITOR « Ugly Bad Bear’s Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s