Vivat SRSFF!

Societatea Română de Science-Fiction şi Fantasy (SRSFF) a apărut în ianuarie 2009 la iniţiativa unui grup de scriitori, traducători şi fani, din dorinţa de a promova literatura şi arta science-fiction autohtonă de calitate. SRSFF este o asociaţie neguvernamentală şi non-profit, al cărei scop declarat este împotrivirea la invazia superficialităţii şi a non-valorilor promovate în exces şi care pervertesc bunul gust şi perceptia generala asupra culturii.
SRSFF a luat fiinţă, ca entitate juridică, din dorinţa fondatorilor (autori, traducători, fani) de a crea un cadru legal de reprezentare, organizare, susţinere şi promovare a culturii science-fiction şi fantasy, de a induce profesionalismul şi calitatea actului artistic. Totodată SRSFF îşi propune să devina un arbitru important în science-fictionul românesc, deasupra intereselor partizane sau de grup. Unicul criteriu pe baza căruia SRSFF va acţiona în dezvoltarea science-fictionului românesc este criteriul calităţii. Site-ul SRSFF poate fi accesat la adresa http://www.srsff.ro.

Dănuţ Ungureanu – preşedinte, Sebastian A. Corn – vicepreşedinte, Cristian M. Teodorescu – secretar, Mihai-Dan Pavelescu, Marian Truţă, Cristian Tamaş, Sorin Camner, Dumitru Cl. Stătescu, Balin Feri

Acesta este anunţul pe care l-am citit ieri seară, transmis cu amabilitate de către departamentul de PR al nou-înfiinţatei societăţi. Ştiam de-o bucată de vreme despre această iniţiativă şi mă bucur că ea a fost dusă la îndeplinire. E foarte bine şi că societatea are personalitate juridică, iar membrii ei fondatori, pe care-mi place să-i consider prieteni buni, sînt oameni unul şi unul, scriitori şi traducători valoroşi şi fani pasionaţi. Ştiu că nucleul iniţiator se reuneşte deja de-o bună bucată de vreme , periodic, într-o casă conspirativă de la marginea Bucureştilor, iar rezultatul conspiraţiei lor e mai mult decît lăudabil. Le ţin pumnii să nu eşueze, să-şi ducă idealurile spre împlinire, să nu se osifice şi să nu cadă în capacana gongorismului partizan de care-au suferit amarnic structurile de acest fel alcătuite în România post-decembristă. În sfîrşit, le promit că Millennium Press şi eu însumi le vom fi aproape şi-i vom sprijini cu drag în proiectele lor viitoare. Baftă, dragi prieteni!

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Vivat SRSFF!&8221;

  1. Pai de corect e corect, dar de sunat e ciudat 😀 Ma rog, nu conteaza. Ma bucur pentru oamenii astia ca au luat o asemenea initiativa si le urez succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s