Scalzi şi o lansare

Michael Haulică scrie în Ziarul de Duminică, suplimentul de cultură al Ziarului Financiar (devenit acum o publicaţie exclusiv online), „Despre bătrîni şi fantome”, adică despre romanul RĂZBOIUL BĂTRÎNILOR de John Scalzi. E o recenzie la obiect (poate un pic prea revelatoare?), care surprinde exact punctele forte ale romanului lui Scalzi. Mulţumiri, Mike!

După un tiraj de probă lansat la Gaudeamus în noiembrie 2008 (şi între timp epuizat), RĂZBOIUL BĂTRÎNILOR va căpăta la începutul lunii martie o ediţie trade, care va fi disponibilă în toate librăriile din ţară. Prin intermediul formularului de comenzi de pe site-ul editurii puteţi însă pre-comanda această carte încă de-acum, aici. Dacă veţi menţiona în cuprinsul comenzii sintagma „pre-comanda blog”, veţi beneficia şi de o reducere de 10% faţă de preţul de librărie (care va fi de 30 lei).

Ieri, în cadrul unui turneu de promovare prin mai multe oraşe de provincie, Grupul Tritonic a poposit – prin reprezentanţii săi – şi la Satu Mare. În sala de conferinţe a Muzeului Judeţean de Istorie, Bogdan Hrib şi Oana Stoica-Mujea şi-au lansat cărţile: BLESTEMUL MANUSCRISULUI şi RĂZBOIUL REGINELOR (volumul 1). Am fost plăcut surprins de prezenţa în număr mare a sătmărenilor mei, au fost vreo 60-70 de oameni. Mulţi membri de frunte ai protipendadei locale, dar şi simpli cititori (între care un număr mare de liceeni) au stat la coadă vreme de aproape o oră pentru a obţine un autograf şi a schimba o vorbă-două cu cei doi oaspeţi de la Bucureşti. În faţa sălii, Sorin nu prididea să-i servească pe clienţii mini-librăriei improvizate ad-hoc. A fost categoric un succes, iar prezenţa numeroasă se datorează, categoric, entuziasmului organizatoarei manifestării, Crina Dunca aka Sătmăreanca, director al Gazetei de Nord-Vest şi bloggeriţă cunoscută (adversara mea preferată în disputele politice purtate pe bloguri, dar şi o bună prietenă şi parteneră de cafele asezonate cu bîrfe). E limpede, următoarea lansare Millennium Press din urbea-mi natală va fi organizată de Crina!

Azi, chiar la ora la care scriu, Tritonicii lansează cele două volume la librăria Humanitas de la Oradea.

5 comentarii la „Scalzi şi o lansare

  1. Se pare ca-i musai sa ajungem la Satu Mare sa avem parte de ceva deosebit,ba mai luam un Dune,ba facem o lansare,ba mai vin si ceva autori straini ,Ursule chiar esti rau!!! Sa vad ce-o sa rezolv cu jobul si ma mut la la tine in urbe!

  2. hm, în oradea n-a fost ca-n satu mare 😦 mai puţină lume, dar performerii n-au părut deranjaţi de asta. şi-au făcut numărul de parcă s-ar fi aflat în faţa unui amfiteatru plin. presupun că-i o abilitate dobândită. 😀

    mi-a făcut plăcere să-l întâlnesc în sfârşit pe bogdan în persoană. şi recunosc că nu mi-a displăcut deloc, da’ chiar deloc când, în ciuda viscolului care ne biciuia feţele într-o parcare din centru, bogdan mi-a umplut literalmente braţele cu cărţi. 🙂

  3. Pingback: Io ce să mai zâc? « Sătmăreanca

  4. Pingback: O altfel de relatare « Oana Stoica Mujea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s