M-am îndrăgostit!

king

No worries, Lady Bad Bear e în siguranţă. M-am îndrăgostit de nişte coperte de carte. O serie întreagă.  King în ediţia mass-market de la Hodder. Frumoase prin simplitatea lor de-a dreptul frustă, de-a dreptul minimalistă, şi totuşi evocatoare. Şi-am ajuns din nou la concluzia că the british do it better cînd vine vorba de prezentarea grafică a cărţilor.

graphic1

Fonduri albe, ilustraţie minimă, nişte caractere mai quirky… Tare, tare frumos! Pentru cei interesaţi, mai toate-s încă în vînzare pe amazon.co.uk sau pe borders.co.uk. În ce mă priveşte, cred că ştiu pe ce-mi voi cheltui banii de cărţi o vreme de-acuma încolo…

graphic2

Sînt curios dacă aşa ceva ar prinde la noi. Voi ce părere aveţi? Dacă Nemira ar fi avut sînge în trotinetă să scoată aşa ceva pe piaţă, s-ar fi vîndut King la fel de bine?

17 gânduri despre &8222;M-am îndrăgostit!&8221;

 1. Nu. Noi suntem nishte trairishti baroci isterici, in marginea culturii orientale care are oroare de vid. La noi, unde abunda turnuletzele shi infloriturile si dantelele si croshetatul, nu merge. Poate la voi, acolo, in Occidentul ala decadent din Ardeal.

  🙂 :p

 2. Nu stiu. Probabil ca marketingul asta trebuie particularizat, de la o cultura la alta. Oricum coperta unei carti conteaza, traducerea de asemenea. Ca editor trebuie sa ai fler…Parerea mea. Oricum S.KING a devenit deja un brand .
  Ar fi interesant de aflat daca un autor celebru, cu o coperta mai simplista ar vinde mai bine, dacat un necunoscut, cu o coperta cool!!!

 3. mie nu-mi plac. chiar le-am ocolit cu grija (se gasesc in toata europa, nu numai in anglia) si am doar duma key in varianta asta, pentru ca am luat-o pe loc, fara sa ma uit la coperta.

  poate din cauza ca restul de king le am in editii americane si nu prea se pupa…

 4. Mie imi plac. Banuiesc ca sint carton mat (fara „varnish”) si cu lacuire partiala doar pe grafica si „typography”. Ceea ce le face si mai savuroase.
  Au un aspect foarte modern, care da excelent in Anglia, si probabil si in vestul Europei, dar sint considerate prea „artsy” in State, Canada si dupa cum vad si in Romania.

  Penguin Books din Anglia au fost primii care au facut o schimbare radicala spre un design minimalist, orientat spre arte plastice in ce priveste grafica si avangardist ca typography. Acum vreun deceniu. Dar au insotit noua imagine de o puternica campanie de promovare si a mers ca uns. De unde se pot vedea rezultatele si astazi.

  Daca ai vrea sa schimbi imaginea, nu o s-o faci prin sondaje si nici cu jumatati de masura, sa vezi ce se intimpla. Faci o schimbare radicala, apoi o sustii printr-o campanie bine pusa la punct, care sa arate noua orientare, dar sa si exprime filozofia din spatele ei.

 5. Sunt foarte tari, si am impresia ca le-am vazut (sau cel putin am vazut cateva) la Carturesti in Bucuresti. Oricum asta este un gen de coperta care pe mine m-ar atrage sa cumpar o carte chiar daca nu cunosc autorul.

 6. plac şi mie. da’ parcă mai mult plăceau vechile coperte de la hodder. poate datorită nostalgiei. primul meu king în engleză – rose madder – era din vechea gardă NEL 🙂

 7. Ma uit, si e interesant ca inca nu-mi dau seama daca-mi plac sau nu. :)) Mi-e clar ca daca le-as vedea in librarie, m-as repezi la ele, dar mai departe de-atat, sa ma si „inspire”, nu stiu.

 8. Pingback: Bookporn 6/2009: King. Mult King. « Ugly Bad Bear’s Blog

 9. Pingback: Sunday Bookporn: The King update « Ugly Bad Bear's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s