Nautilus 14 şi nişte veşti-poveşti cu Mike

Dacă e început de lună, atunci e Nautilus. A apărut numărul 14 al revistei online pe care Mike Haulică o face pentru Nemira. Avem parte de un sumar consistent, parcă mai solid decît de obicei. Şi mă gîndesc că n-ar fi chiar aşa de greu de făcut revista asta şi într-o formă tipărită. Chiar şi la două luni o dată… Categoric şi-ar scoate banii.

nautil

Mike Haulică semnează un editorial optimist, Cătălin Badea-Gheracostea îşi aminteşte de Llosa şi-al său Leu din Natuba, Dodo Niţă ne povesteşte despre moartea lui Batman, Liviu Radu recenzează cărţi de la Tritonic şi Nemira, Dark Wolf Adăscăliţei îi ia un interviu excelent lui Edward Miller / Les Edwards (pe care-am avut plăcerea de a-l întîlni live la Plzen, anul trecut, dar i-am văzut şi o expoziţie absolut fabuloasă la Eastercon). Poveştile din numărul de faţă sînt semnate de Liviu Braicu şi Balin Feri (care, încet dar sigur, strînge material pentru un volum de debut), iar Ciprian Mitoceanu începe serializarea romanului AMENDAMENTUL DAWSON, care promite să fie un thriller interesant.

În sfîrşit, last but not least, subsemnatul îşi continuă seria de articole în rubrica Outsider, cu o nouă batere de cîmpi pe tema strategiilor editoriale; cel de-al patrulea episod se intitulează Ce „merge” şi ce „nu merge”? şi demontează clişeele vehiculate în industria editorială despre vandabilitatea diverselor categorii de titluri. Cred că va fi o lectură interesantă pentru cei care vor să ştie mai multe despre culisele editării. Îmi place seria asta pe care-am pornit-o, cu articolele despre cum se face o carte. Mai am destule idei şi sper să nu îmi plictisesc cititorii. Mike mi-a dat deja o idee grozavă pentru luna viitoare, să scriu un articol despre cum NU se face o carte. Iar exemple, din păcate, sînt destule.

Mi-a scris Silviu Toma în dimineaţa asta, îl tot bătusem la cap în legătură cu cărţile Nemira ce mi se cuveneau pentru articolele apărute în lunile din urmă. Se pare că vor implementa un sistem cu coduri-cupoane, astfel încît colaboratorii să-şi poată comanda singuri de pe site cărţile respective. Grozavă idee!

Şi, dacă tot am pomenit de idei grozave, de reviste online şi de Mike, e vremea să vă vestesc noul hobby al lui Guru din Colentina, şi-anume revista MICROTEXTE. Poveşti de 140 de semne, cîte una pe zi… Scrise de Mike, dar şi de colaboratorii entuziaşti care i se-adună, oameni unul şi unul precum Mack, Vero sau Adina. Tare, tare faină idee!

Tot despre Mike: aflaţi că i-am citit ieri ultima poveste pe care-a scris-o, proaspătă-proaspătă, încă mai mirosea a pixeli umezi… Va fi, cît de curînd, disponibilă spre lectură pe AtelierKult şi se intitulează chiar „Microtexte”. Cred că ar trebui să-şi breveteze ideea.

Şi tot cu Mike o să mai am nişte veşti, cît de curînd… dar nu vi le spun chiar pe toate deodată!

Un gând despre &8222;Nautilus 14 şi nişte veşti-poveşti cu Mike&8221;

  1. Poate ca s-ar putea gasi o solutie de Print-on-demand, pentru colectionarii non-ecologisti. Eu inca imi amintesc de primele Nautilus, pe care le cumparam de la un chiosc demult disparut de prin zona Eroilor. Cred ca sunt mai bine de 15 ani de atunci…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s