Undeva deasupra Atlanticului…

„Undeva deasupra Atlanticului, în timp ce survolam un canion de nori ce părea a se deschide precum gura hulpavă a unui animal monstruos, am hotărît că mi-era destul.

– Dă-o-n mă-sa, nu mai pot! am rostit.

Pînă atunci mă mutasem deja de trei ori. Lăsasem în urma mea o serie de picturi abstracte pe spătarul fotoliilor de la clasa întîi, fiecare dintre ele un memento roşu-cleios al propriei mele mortalităţi. Fotoliul în care mă aflam acum era îmbibat în sîngele pe jumătate coagulat. Îmi simţeam clipa morţii aproape şi, de n-ar fi fost vocea aceea răstită şi cicălitoare, venită din adîncul minţii mele (nu cumva s-o dai în bară şi să o laşi baltă, soldat!), probabil că m-aş fi putut lăsa vrăjit de ideea de a da colţu’. Analgezicele găsite în depozitul de la Heathrow nu păreau să fi avut alt efect  în afara sporirii senzaţiei de vomă. Oricît mă străduiam să stau nemişcat, gaura rotundă şi urîtă care-mi păta cu roşu umărul refuza să se închidă. Sîngele picura continuu, îmi îmbiba veşmintele în profunzime, ajungînd peste tot… Ultima oară cînd fusesem să mă uşurez, în cubiculul cu becuri şi uşa lipsă din spatele cabinei de comandă, coborîsem privirea şovăitor, de teamă că aveam să-mi văd şi lenjeria îmbibată în sînge. Dar nici măcar uşurarea de a descoperi că nu era aşa nu avea cum să atenueze durerea.”

ab

Ce părere aveţi, sună bine? E o traducere făcută în fugă, în numai zece minute, de către subsemnatul. Aşa începe o carte pe care mi-aş dori să o văd publicată la Millennium Press în cursul acestui an. Credeţi că v-ar face plăcere să citiţi mai mult decît prima pagină? Sau e prea „însîngerată”? Imaginea e un fragment din coperta originală pe care, de vom publica volumul în traducere românească, intenţionez să o păstrăm. Scary shit, nu-i aşa?

21 de comentarii la „Undeva deasupra Atlanticului…

 1. Super! Millennium Press continua sa creasca si sa ne bucure. Sper ca vei publica toata seria, este interesanta si cartile sunt chiar captivante. Nu dau nume, nu vreau sa stric surpriza 🙂
  Sper de asemenea ca vei publica si Brent Weeks intr-un viitor mai apropiat sau indepartat 😉

 2. @wolf: merci mult pentru discretie. da, intentia noastra este sa publicam toata seria, intr-un ritm de 3-4 volume pe an. vom face anuntul cit de curind, in momentul in care vom avea in mina contractul de publicare. si da, mi-au placut la nebunie cartile pe care am apucat sa le citesc pina acum si sper sa placa si cititorilor romani.

 3. Ursule,Ursule ce-ti mai place sa ne pui pe jar?! Esti diabolic cu acte in regula!!!Lasa-ne sa ne dezmeticim si nu ne mai fierbe,what is it?

 4. Ursu
  Sper ca intrand pe blogul lui Darius,la articolul I’m
  speechless,vei realiza faptul ca in vara ai gresit fata
  de mine.

 5. HNU
  Si atunci cum sa ridic alte probleme?
  Nu accepti sugestii de topicuri?
  Nii macar cu carti?

 6. Pingback: Cronicile Apocalipsei: anunţul oficial « Ugly Bad Bear’s Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s