Fantasy & Science Fiction: prima apariţie în noua formulă

A sosit ieri. Arată ca toate celelalte numere de pînă acum, cu o excepţie: e un număr dublu, în condiţiile în care astfel de apariţii se petreceau la F&SF abia în octombrie-noiembrie. Dar nu-i un număr dublu ca acelea (care aveau 240 de pagini). Aceasta e prima apariţie în formula cea nouă, la 260 de pagini, şi la noul ritm de apariţie, o dată la două luni. Redacţia condusă de Gordon Van Gelder a decis schimbarea periodicităţii ca un răspuns la situaţia de criză prin care trece economia americană.

fsf

Răsfoind revista, n-am descoperit modificări de structură. Rubricile obişnuite sînt la locul lor, editorialul e ceva mai lung decît de obicei, iar în sumar, varietatea domneşte. Avem nu mai puţin de patru nuvelete (semnate Sean McMullen, John C. Wright, Ellen Kushner şi Deborah J. Ross) şi trei povestiri  noi (despre autori nu ştiu mare lucru: Jack Skillingstead, Henry Garfield şi S.L. Gilbow), plus, cu ocazia aniversării a şaizeci de ani de apartiţie neîntreruptă a publicaţiei, deja obişnuitele reeditări de oldies but goldies: Thomas Disch (cu „The Brave Little Toaster”) şi Edward Jesby (despre care nu ştiu mare lucru, dar sînt foarte curios).

Aşadar, deşi periodicitatea s-a înjumătăţit, numărul de pagini (la o medie anuală estimată) a scăzut doar cu aproximativ 15% (numerele de pînă în martie aveau în mod obişnuit 160 de pagini). Încă e bine. Iar feelingul pe care îl ai cînd ţii în mînă numărul curent e identic cu acela pe care-l încerci cînd ţii în mînă o carte. Doar bucuria sosirii revistei se va înjumătăţi, căci n-o voi mai primi lunar… Dar o să am ce citi în weekendul ce vine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s