Primăvara la moşie

De o săptămînă încoace am fost mai mult offline, din motive obiective legate de moşia familiei. Cum anul trecut ne-am pierdut mai toate duminicile păzind meşteri acolo sau meşterind, anul ăsta ne-am hotărît să începem devreme şi să ne limităm la un singur obiectiv, renovarea bucătăriei. Toate bune şi frumoase, numai că asta a implicat inclusiv introducerea apei curente (ceea ce a dus la curăţarea fîntînii, instalarea hidroforului, săpături intensive de-a curmezişul curţii pentru canalizare), înlocuirea a două geamuri şi două uşi, renovarea cuptorului (punctul de ancoră în păstrarea identităţii de gospodărie rurală), noi consolidări de ziduri de chirpici… Au intervenit şi sărbătorile (ale meşterilor şi ale noastre, consecutiv), am avut şi alte treburi (vă spun curînd care-s alea), dar acum ne apropiem cu paşi repezi de final, iar de 1 Mai sînt toate şansele să fim gata cu renovările şi curăţenia.

Cîmpul cu păpădii

Cîmpul cu păpădii

Promit să vă arăt poze şi cu rezultatul final, cînd o fi gata. Pînă atunci, v-arăt doar o mîndreţe de primăvară în livadă şi pe cîmpul cu păpădii de dincolo de-aceasta, locurile în care m-am refugiat în aceste zile atunci cînd praful devenea de nesuportat.

Livada... şi dincolo de ea

Livada... şi dincolo de ea

A, da, să nu uit: această însemnare îi este dedicată Tapirului, care m-a întrebat, mai zilele trecute, ce mai e nou cu casa şi moşia.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Primăvara la moşie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s