De pe net adunate şi înapoi pe net redate

Precum scriam în „Oda” pe care am închinat-o meseriei de editor (puteţi citi articolul integral în noul Nautilus, aici), editorul „[…] e cel care îşi pierde timpul pe net ore întregi, citind recenzii, răsfoind bloguri şi cataloage, parcurgînd în diagonală pasaje din cărţi, comparînd ratinguri pe Amazon şi Barnes&Noble, admirînd coperte, googălind ca disperatul după adresa unui autor sau a unui agent literar, scriind mailuri pentru a solicita exemplare de lectură […]”. Adică eu, azi. Ocazie cu care am recoltat cîteva veşti very exciting, pe care m-am gîndit că merită să vi le împărtăşesc.

graphic1

Amicii mei de la Abaddon Books au recrutat un nou ilustrator pentru copertele seriilor pe care le publică, în persoana lui Greg Staples. Mai sus puteţi admira primele două mock covers (asta însemnînd că s-ar putea să mai apară modificări în design pînă la data apariţiei).

schoolsout11

Şi tot de pe blogul Abaddon am aflat că în maximum două săptămîni apare cel de-al şaselea volum al seriei AFTERBLIGHT CHRONICLES. În OPERATION MOTHERLAND, Scott Andrews continuă povestea băieţilor de la şcoala St. Marks, după ce în SCHOOL’S OUT (2007) a istorisit întîmplările de la aceeaşi şcoală din primele zile de după Apocalipsă. Mi-am comandat deja cartea, seria AFTERBLIGHT e una dintre realizările cele mai cool ale echipei lui Jonathan Oliver. OPERATION MOTHERLAND marchează, de asemenea, trecerea cărţilor Abaddon la formatul paperback B, ceva mai mare decît mass-market-urile de pînă acum. Sînt tare curios!

dick3

O altă veste faină, aflată întîmplător în vreme ce consultam o bibliografie Philip K. Dick, e iminenta apariţie a unui nou omnibus cu patru romane ale acestuia la Library of America. Includerea lui Dick în prestigioasa serie a fost un moment istoric pentru cei care, la fel ca şi mine, susţin că literatura e doar de două feluri, bună şi proastă, indiferent cărei gen i-ar aparţine. De data asta, editorul Jonathan Lethem a selectat patru romane din perioada tîrzie a creaţiei lui Dick,  alăturînd aşa-numitei „trilogii divine” (VALIS, THE DIVINE INVASION şi THE TRANSMIGRATION OF TIMOTHY ARCHER) romanul A MAZE OF DEATH (tradus şi la noi în anii nouăzeci). Încă o carte pe care abia o aştept!

Reclame

3 gânduri despre &8222;De pe net adunate şi înapoi pe net redate&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s