Millennium Press la Bookfest (7): Cornofilia

Îl cheamă Florin Chirculescu, e medic şi-a auzit o ţară întreagă de el, mai de curînd, cînd s-a luat de guler cu sistemul medical, a dat cu el de pămînt şi l-a scuturat de i-au mers fulgii. Pe vremea cînd l-am întîlnit eu prima oară, acum vreo cincisprezece ani, era tot medic, abia debutase (cu romanul 2484 QUIRINAL AVE, la Nemira) şi colecţiona premii literare şi apariţii în publicaţii de tot felul, sub un pseudonim care a devenit aproape o marcă: Sebastian A. Corn. Avea o biografie fabuloasă, cu repere din cele pe care le citeşti în prefeţele unor scriitori exotici: copilăria petrecută la Conakry, în Guineea, un stagiu ca medic pe vapor, ocazie cu care-a colindat toată lumea (şi mi-l închipuiam ars de soare,  cu un vocabular plin de expresii marinăreşti, iubindu-se cu nubiene sculpturale prin porturile Africii sau participînd la tranzacţii dubioase cu buf în taverne ale Yakuzei). Îi place să urce munţi şi să desluşească acolo, în aerul rarefiat al înălţimilor, felurite taine despre care scrie apoi, trecîndu-le prin filtrul imaginaţiei sale prodigioase. I-am citit toate cărţile (şi s-au strîns o seamă, alături de ucronia pomenită mai sus: AQUARIUS în 1995 la Olimp, CARTEA BRUNDURILOR, SĂ MĂ TAI CU TĂIŞUL BISTURIULUI TĂU, SCRISE JOSEPHINE şi CEL MAI ÎNALT TURN DIN BAABYLON la Nemira, în 1996, 1998 şi 2002, IMPERIUL MARELUI GRAAL la Diasfera în 2004 şi, în sfîrşit, VINDECĂTORUL, anul trecut, la Cartea Românească) şi, de vreun an şi ceva încoace, îi citesc cu regularitate blogul. Pe bloguri semnează un pic altfel, „împricinatul de Corn”, şi scrie despre cîte-i trec prin minte, dar mai scapă şi cîte-un roman în foileton, de i se ling pe buze fanii şi-i leşină fanele în aşteptarea viitorului episod. Aşa că, ajungînd eu ceea ce n-am crezut cînd eram mic c-o să devin cînd m-oi face mare, cu amplul concurs al unor prieteni la fel de cornofili (thanks Mack, thanks Mike, săr’na Ona!), pot să mă declar în sfîrşit mulţumit: următoarea carte a Cornului apare la Millennium Press. Dacă nu mă credeţi, aruncaţi o privire pe blogul Împricinatului şi veţi vedea!

Corn,_Sebastian_A_-_Adrenergic

ADRENERGIC! a plecat la tipar în dimineaţa asta şi va fi pe taraba noastră de la Bookfest. O carte mică (la dimensiunile fizice, that is) a unui om mare. Miercurea viitoare am să o ţin în mînă.

PS: Dacă aţi urmat linkul de mai sus şi-aţi citit ce scrie Cornuleţul, ştiţi deja că sîmbătă, la lansare, auctorele nu va fi disponibil pentru strîngere în braţe şi solicitare de autografe. Vom încerca să suplinim lipsa lui dîndu-i niţel de lucru înainte să-şi ia calea spre plaiurile teutone, punîndu-l adică să semneze un anumit număr de cărţi. Cu puţin noroc şi dacă vă grăbiţi să ne vizitaţi la standul de la Bookfest, o să fiţi voi aceia, lucky few, care se vor bucura de autografele în cauză.

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Millennium Press la Bookfest (7): Cornofilia&8221;

  1. Pentru Florin mi-as da si sufletul si inima! Cel mai bun scriitor roman si cel mai bun om! Respect!

  2. Adrenergic a aparut intr-un numar special din JSF, as far as I remember. E o versiune revazuta?
    Oricum ar fi, bine ca apare. E un mister de ce naiba nu a iesit pana acum si in volum

  3. Pingback: Dosarele SF:Fila Sebastian A.Corn « Cititor SF

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s