A treia întrebare pentru fani

E sîmbătă, deci vă voi pune o nouă întrebare referitoare la revista potenţială pe care o pregătesc. Am decis că va fi o revistă trimestrială şi că, potrivit sondajului de săptămîna trecută (ale cărui rezultate pot fi văzute în coloana din dreapta a acestui blog, ceva mai jos), aţi prefera să o citiţi în format de carte. Să vedem cam cît de mare ar trebui să fie ea… Întrebarea şi variantele de răspuns le găsiţi în dreapta acestei însemnări. Nu m-aş supăra dacă v-aţi motiva alegerile.

PS: O însemnare cu un subiect funny pe celălalt blog, aici.

18 gânduri despre &8222;A treia întrebare pentru fani&8221;

 1. Eu propun o „revista'” tip B.P.T. cam la 300 de pagini, ca tot mi-a ramas in biblioteca un raft de 15 cm.Chiar sint curios, unde o sa se vinda, la carti sau la ziare?
  Si motivatia la vot: Daca tot e pitica, macar sa fie groasa!!!
  Si o propunere: Cind apare prima „revista” pune un talon in ea si pe baza lui mai pune o data intrebarile.Ca sa trecem de la teoretizare la practica!

 2. De vreme ce va fi trimestiala, merge cu pagini multe, in stil almanah. Distanta dintre aparite ar permite adunarea de materiale valabile.
  Distanta dintre aparite ar fi benefic si din punct de vedere bugetar, adica ar fi timp de adunat bani pentru urmatorul numar 🙂

 3. Ramin la parerea ca merge la maxim 128 de pagini.In acest spatiu se poate insera destul material sefistic si s-ar citi lejer.Chestia dura va fi la pret care trebuie sa acopere drepturile de autor si plata tipografiei ca sa nu mai spun si de plata traducatorilor pentru ca o revista cu staif va publica numai ce este bun in sf -povestiri premiate sau nominalizate la cele mai tari premii sf&f-iar autorii romani vor trebui platiti si ei.
  Cam multe ale dracu’ de variabile ca sa nu mai pomenesc si de capriciul cumparatorilor plus criza asta nefericita dar cu toate astea eu iti tin pumnii si voi fi primul cumparator si cititor intotdeauna!
  Poate prin doua sisteme complementare=abonamente+distributie nationala=sigur se va realiza visul nostru al sefistilor de a avea o revista care sa se bata cu cele de afara si sa le ia caimacul.

 4. Ar fi de dorit ca revista să aibă 192 de pagini – pe de o parte pentru rubrici permanente precum editorialul tău, recenzii de carte sau ştiri despre noile apariţii de la Millennium Press, pe de altă parte pentru nuvele (15 000 – 40 000 cuvinte) care altfel ar trebui ignorate, publicate în serial sau scurtate drastic.

 5. F&SF-urile curente sunt OK ca dimensiuni si mult mai putin OK ca hartie. As merge pe cel putin 200 de pagini; sa nu-mi spui ca nu ai de unde sa strangi 800 de pagini pe an, ca nu cred 🙂

 6. poate o intreabre despre periodicitate n-ar strica… lunara, bilunara, trimestriala… probabil se prefera varianta lunara. sau altfel: lunara la 96 pagini, bilunara la 160 pag, trimestriala la 192 pag. zic si eu…

 7. @michael: cu periodicitatea… stii si tu ca lumea ar vrea un cotidian FSF daca ar avea de ales. suma sondajelor imi va da raspunsurile necesare privind asteptarile de la o revista trimestriala. pornind de la aceasta baza imi voi ajusta concluziile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s