Bookporn: Zelazny, proza scurtă (3)

Vă mai amintiţi de însemnarea asta? Dar de asta? Ei bine, a sosit vremea să pun punct acestui serial. În urmă cu aproximativ o oră am ridicat de la poştă un colet masiv în care se aflau ultimele două volume ale seriei de COLLECTED STORIES ale lui Zelazny, NINE BLACK DOVES şi THE DOOR TO AMBER, comandate încă de la începutul lui decembrie de pe Amazon.com.

Sînt o frumuseţe aceste cărţi, şi pe dinafară, şi pe dinăuntru. De cînd am sosit acasă tot răsfoiesc ultimul volum şi nu mă hotărăsc să-l las la o parte şi să mă apuc de treburile zilei. E aici o postfaţă mişcătoare a lui Trent Zelazny (fiul, el însuşi scriitor), o transcriere a discursului lui George R. R. Martin ţinut la înmormîntarea prietenului său Roger, recomandări de lectură şi date bibliografice referitoare la această integrală a povestirilor, o comoară de informaţii şi o sumă a unei munci editoriale imense, făcută cu dragoste şi pasiune.

Fresca lui Michael Whelan e acum completă. Şi peste 3000 de pagini de povestiri ale lui Zelazny m-aşteaptă să le descopăr sau redescopăr. Me happy!

23 de gânduri despre &8222;Bookporn: Zelazny, proza scurtă (3)&8221;

 1. *drooool*
  am aflat (dupa multe intrebari indiscrete) ca setul meu de carti se afla pe drum… probabil partile implicate au inteles aluzia (‘vreau cartile de zelazny de ziua mea’) si s-au conformat.

  partea proasta e ca pana la ziua mea mai sunt cateva saptamani, asa ca momentan te urasc 😀

 2. Nu te invidiez deloc, le am si eu in biblioteca. Ba chiar sunt trist, pentru ca n-o sa am prea curand timp sa le citesc 😦

 3. Foarte meseriasi baietii de la Nesfa. Arata super cartuliile, si pun pariu ca esti foarte linistit/satisfacut/multumit stiind ca sint TOATE textele acolo. Si arata cum arata…
  Sincer nu sint asa de pasionat (inca) de nici un scriitor incit sa scot atitea bani din buzunar, pentru ca in mod sigur mai sint si texte mai slabute pe acolo. Intre timp mi-am facut rost de un Best of Zelazny editat de Silverberg.
  INSA, nervul de colectionar e tare excitat… 😀

 4. Super coperti ! ATENTIE EDITURI, ASA DA COPERTI!! Nu o sa ma intreb cand vom vedea asa coperti la vreo editura, probabil ca niciodata! Te invidiez uglybadbear! 🙂

 5. cred ca raspunsul este mult mai simplu: bani. cati romani cunosti care ar da 4 milioane de lei pe o serie de carti? ce autori crezi ca ar fi destul de faimosi/apreciati incat sa faca un numar semnificativ de romani sa le cumpere cartile pe o suma atat de mare?

  (la care, adaug eu doar din perspectiva personala, de ce sa cumpar o traducere a unui autor apreciat cand pot sa-l citesc in original?)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s