Bookporn: Haldeman unbound

N-am rezistat ispitei de-a mă juca un pic cu titlurile cărţilor şi cu cel al însemnării de faţă. Pe Haldeman l-am descoperit prin ’86 sau cam aşa ceva, ca toţi pasionaţii români de F&SF, cu un fragment din FOREVER WAR care apăruse într-una dintre antologiile antirăzboinice ale lui Mironov. L-am redescoperit în ’92 cu THE HEMINGWAY HOAX, una dintre primele cărţi în engleză pe care le-am avut în bibliotecă. Apoi i-am mai citit cărţile ieşite la Teora şi Pygmalion şi, mai de curînd, CAMOUFLAGE (care a fost prima carte pe care-am citit-o pe reader şi cea dintîi pe care-am recenzat-o pe acest blog).

Următoarele sale cărţi, OLD TWENTIETH şi THE ACCIDENTAL TIME MACHINE, nu mi-au căzut încă în mînă. Am profitat însă de o reducere de la Amazon şi mi-am luat MARSBOUND în hardcover (orice carte care are numele planetei roşii în titlu îmi trezeşte interesul pe dată; s-ar putea spune că sînt „marţifan”?) şi cum urmarea, STARBOUND, tocmai era programată să apară, am comandat-o şi pe aceasta. Au sosit ieri. Arată bine şi le-am adăugat în capul listei de lecturi. Mă rog, nu chiar în vîrf, dar pe-aproape.

Haldeman e, după părerea mea, prototipul autorului SF de cursă lungă: fără a excela stilistic, spune poveşti care curg frumos şi care îţi oferă momente de sensawunda, cum ar zice Voicunike.

LATER EDIT: Cyberpunk-ul are de-acum exponenţi şi dincolo de Prut! Asta e o carte pe care categoric vreau să o citesc.

Şi încă oarece: am uitat ca un deştept ce sînt să vă anunţ că a apărut Nautilus nr.25, în care subsemnatul îşi începe serialul de învăţături către scriitorii aspiranţi de care parcă am pomenit acum cîteva zile pe blog. Check it, discuţia e în toi!

Anunțuri

11 gânduri despre &8222;Bookporn: Haldeman unbound&8221;

 1. Iertata-mi fie insolenta, dar ceva vesti bune SI pentru cei care asteapta sa afle daca si cand mai apare ceva la aceasta editura? La urma urmei este un blog de editor, si cred ca au trecut luni de zile de cand nu s-a zis ceva de genul : „Titlul X e gata sau nu, vrem ca in luna Y sa apara… Sau notiunea de editor si-a schimbat intelesul ?

 2. am vazut scurtul preview la Necrotitanium..

  oricum din descrierea de 4 propozitii m-am prins ca nu as da in veci banii pe asa ceva si ca, inca, sunt departe la capitolul ciberpunk.. :D… daca imi strofoc magaoaia scriu si eu asa ceva..varza!

 3. Sa inteleg ca sint „Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie” , sau „Invataturile unui diavol batrin catre unul tinar”! 😀
  Am comandat deja{ via Nicu} ciubarpuncu moldovenesc! Astept revelatia! 😀

 4. @Kyodnb-se vede ca ai baut apa dupa Aspoiu! 😀 Literatura romaneasca are diamantele ei asa cum literatura englezeasca le are pe ale ei! iar asta nu impiedica pe nimeni sa citeasca ce vrea muschii lui! 😉

 5. Ce legatura are chestia aia cu cyberpunk-ul?, vorba colegului meu: „poate un cyberkrepleak”. Pentru detalii cititi fragmentul.
  Nicusor – diamante, se prea poate, cartea ar putea sa fie de foarte buna calitate, lucru pe care il poti spune dupa lecturarea ei. Chestia cu genul inscris pe coperta, insa, poate fi derutanta, pentru unii.
  Nu va bazati c-ar vea legaturi cu genul literar pe care il iubim.

 6. mie imi plac in general toate facaturile lui mitos micleusanu & co. sint convins ca nu e cyberpunk, poate doar punk 🙂 fratii nostri transpruteni au insa in general singe in trotineta si merita cititi, chiar daca nu e literatura de gen.

 7. @sebi: rabdare, se lucreaza. ai observat corect, e blog de editor, nu blogul editurii. o mica mare diferenta… vor veni si anunturile privind aparitiile, nu mai e mult pina ce vom deschide gura in acest sens.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s