Cum va fi 2010 în cărţi (3)

Am mai descoperit nişte titluri pe care le-aştept cu interes anul acesta. Cîteva antologii mişto sînt în pregătire la Night Shade Books, iar Jonathan Strahan e cel pe care va trebui să-l trag la răspundere pentru gaura făcută în bugetul familiei cînd va fi să le achiziţionez:

THE BEST SCIENCE FICTION & FANTASY OF THE YEAR: VOLUME 4 – anunţată pentru luna martie. FRITZ LEIBER: SELECTED STORIES (editată în colaborare de Strahan şi regretatul Charles Brown) – anunţată pentru aprilie. În octombrie vine ECLIPSE FOUR (primele trei volume mi-au intrat în raft în ianuarie şi fac toţi banii – cred că e cea mai tare serie de antologii cu proză originală existentă la ora asta pe piaţă). Seria de „Best of”-uri de la Night Shade va continua cu Kim Stanley Robinson (în august) şi, conform blogului lui Strahan, THE BEST OF LARRY NIVEN va urma şi ea la rînd cît de curînd.

Tot de la Night Shade mi-am pus pe lista de achiziţii noul Greg Egan, ZENDEGI (planificat pentru iunie), şi o reeditare a unei serii mai vechi a lui Glen Cook, STARFISHERS (primul volum, SHADOWLINE, a apărut deja în ianuarie; al doilea, STARFISHERS, vine în aprilie sau mai, iar ultimul, STAR’S END, în octombrie).

Alt small press publisher pe care îl ador e Tachyon, unde Jeff şi Ann VanderMeer vor da anul acesta o urmare antologiei STEAMPUNK. Jeff a publicat pe blogul său sumarul şi coperta viitoarei antologii, care arată şi sună yummy-yummy.

Reclame

Un gând despre &8222;Cum va fi 2010 în cărţi (3)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s