Revista Galileo: detalii (1)

V-am promis cîteva amănunte despre revista Galileo Science Fiction & Fantasy pentru azi, astfel încît mă grăbesc să mă ţin de cuvînt. Voi începe cu cîteva detalii privind prezentarea grafică şi frecvenţa de apariţie…

Formatul va fi trade paperback mediu (20,5 x 13,5 x 1,7 cm); vor fi 240 pagini tipărite pe hîrtie volumică. Coperta va fi tipărită în policromie şi laminată mat, cu lăcuire selectivă pe titlu. Va fi o revistă cu apariţie trimestrială, în prima lună a fiecărui anotimp; astfel, numărul 1 va apărea în martie, numărul 2 în iunie (intenţia noastră este să-l avem gata la Bookfest), numărul 3 în septembrie, iar numărul 4 la început de decembrie (sau, cu puţin efort, la Gaudeamus).

Sîmbătă (6 martie) vă vom da amănunte despre sumarul primului număr. De ce nu azi? Fiindcă vrem să vă ţinem un pic în suspans! De altminteri conţinutul revistei e în stadiul final de redactare şi pînă în weekend va intra la paginare. Ştim în proporţie de 90% ce va conţine şi cel de-al doilea număr şi am demarat discuţiile pentru sumarul celui de-al treilea. După cum se vede, ne-am pregătit temeinic.

Post scriptum: Le mulţumim colegilor de la SRSFF, lui Bebe şi Nicu, lui Torrance şi Assassin-ului de pe forumul ComputerGames dedicat literaturii SF&F pentru semnalarea viitoarei apariţii, precum şi tuturor acelora care ne-au încurajat. Veţi avea cît de curînd şi detaliile necesare pentru a vă abona.

15 gânduri despre &8222;Revista Galileo: detalii (1)&8221;

 1. daca ai lacuire selectiva pe titlu, poate ar trebui sa renunti la umbra din spatele titlului. Lacuirea selectiva da mai bine in general pe titluri fara dublura.
  240 de pagini suna bine de tot.
  presupun ca o sa ai in editorial motivatia tilului „Galileo”, ori o sa fie evidenta din structura, continut…
  inca o data succes maxim!

 2. @costi: lacuirea va fi exclusiv pe titlu, nu si pe umbra. am vazut in librarie una sau doua carti care foloseau smecheria asta si, de la o anumita distanta, literele titlului pareau ca plutesc deasupra copertei, un truc foarte de efect care pe mine m-a determinat sa le iau in mina si sa le privesc mai indeaproape. si da, editorialul va fi exact explicatia alegerii acestui nume. multumesc de urari!

 3. dar o sa fie la multe chioscuri de ziare? ca sa stiu daca intr-un oras amarat ca la meu va ajunge, initiativa e de admirat!

 4. @stephen: nu ne putem inca lauda cu reteaua noastra de distributie, din pacate. cea mai sigura cale de a-ti procura revista va fi, desigur, abonamentul.

 5. Pingback: I don't use a pen. I write with a goose quill dipped in venom.

 6. Pingback: Schizoid.Us - Nevermore | Memories And Possibilities Are Ever More Hideous Than Realities

 7. Pingback: Schizoid.Us - Life Happened Because I Turned The Pages » Blog Archive » Astazi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s