Patru ani de blogăreală

Atîţia s-au împlinit ieri din ziua cînd am început să scriu „Însemnările din colţu’ hărţii”. Am început pe platforma Blogger pe 18 martie 2006, apoi, din decembrie 2007, am emigrat pe WordPress, mutînd şi toate însemnările. Următoarea mişcare va fi către o platformă proprie, dar nu mă grăbesc, WordPress e absolut OK, cel puţin deocamdată.

În patru ani, cele două bloguri au strîns în total peste 240000 de vizitatori (din care aproximativ 34000 pe Blogger). Nu-i rău. Mai ales că jumătate din ei s-au îndreptat încoace de-a lungul ultimului an. Cel mai mare număr de vizitatori, 887, i-am înregistrat pe 7 decembrie 2009, în ziua ce a urmat „mandatului Geoană”. Au fost cu totul 493 de însemnări, care au strîns cu totul 4514 comentarii. Cea mai vizitată însemnare a fost aceasta. I-au urmat aceasta şi aceasta.

Cel mai bun referrer (în afară de site-ul Millennium Press) a fost Cititor SF, care a trimis încoace 6289 de vizitatori; îl urmează Bebe şi Nicu, apoi Costi Gurgu. Termenul cel mai căutat care i-a făcut pe vizitatori să aterizeze aici a fost, desigur, „porn”; ierarhia e continuată cu termeni legaţi de numele blogului, după care urmează „paste carbonara”. Logic, nu? De-aici, netonauţii s-au îndreptat cu precădere spre Cititor SF, spre blogul lui Michael şi spre Bebe şi Nicu.

Au fost de-a lungul vremii şi cîteva spin-off-uri ale acestui blog (cel cu pornografie livrescă şi cel personal), dar am renunţat în scurt timp la ele. Risipirea nu-i bună.

Blogul a produs şi bani (din comisioanele de la BookDepo), dar mi-a fost folositor îndeosebi datorită feedback-ului de care am atîta nevoie în munca de editor. Cel mai mare folos pe care l-am tras a constat şi va consta în continuare în numărul mare de prieteni pe care mi i-a adus. Vă mulţumesc că mă citiţi, vă mulţumesc că îmi sînteţi alături.

Current soundtrack: Pink Floyd – Animals
Reclame

5 gânduri despre &8222;Patru ani de blogăreală&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s