Update moşieresc

La cererea cititorilor, care au ţinut morţiş să afle ce se mai întîmplă la moşia familiei Ursu, despre care n-am mai scris nimic de tare multă vreme, vă voi înfăţişa astăzi cîteva aspecte la zi din renovarea conacului moşieresc. Vă reamintesc că acest conac – situat în partea numită „satul vechi” al localităţii Sîi, comuna Valea Vinului – a fost construit de o familie probabil de origine şvabă la anul de graţie 1902 (potrivit altei surse, 1906) şi a intrat în patrimoniul familiei Ursu în urmă cu doi ani fără aproximativ o lună (în mai 2008). De la data respectivă, conacul a suferit o sumedenie de operaţii estetice, documentate şi pe acest blog la timpul potrivit. Anul acesta, după refacerea camerei mari şi a bucătăriei în anii precedenţi, a sosit timpul pentru o transformare estetică majoră: un facelift.

Before

Aşa cum ne învaţă practica încetăţenită a chirurgiei estetice, orice facelift trebuie să fie precedat de o fotografie care va putea fi ulterior utilizată spre comparaţie cu rezultatul final.

After

N-am să vă plictisesc cu imagini din timpul procesului de întinerire, cred însă că rezultatul final merită o privire atentă şi aplauze meşterului dibaci. Subsemnatul visează deja la vremea post-Bookfest, cînd intenţionează să petreacă ore lungi şi răcoroase, departe de arşiţa verii şi de stimulii agasanţi ai lumii civilizate, tolănit în hamac la umbra deasă a cerdacului de mai sus şi citind pentru pură plăcere.

Current soundtrack: Phil Manzanera & John Wetton – Same Time Next Week
Reclame

2 gânduri despre &8222;Update moşieresc&8221;

  1. Ceaunikonu’ este mai oricind pe cale de a se realiza! : D Banii sa ai boierule! 😀 Si hai ca vin eu si cu Bebe cu niste cratiti de alumina ca doar lucrez in domeniu 😉 Cit despre restul au dreptul la libera exprimare :d !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s