Sunday Bookporn: Ketchup

…De fapt, catch-up. Adică am să încerc azi să recuperez pornografia pe care am omis să v-o arăt în ultima vreme, din varii motive care ţin în mod special de pregătirile pentru tîrg. Am să vă înfăţişez doar o parte dintre cărţile care-au intrat în bibliotecă, determinîndu-mă să mă iau cu mîinile de cap, fiindcă numărul rafturilor care-ar mai putea fi dublate se împuţinează cu fiecare lună ce trece. Pe de altă parte, e o satisfacţie enormă să le ţin în mînă, să le ating,  să le miros, să le citesc. Şi, dacă totul merge bine, în curînd o să am oarece spaţiu suplimentar pentru ele.

Cea mai solidă serie de tip „Best of” pe care o urmăresc e cea editată de Jonathan Strahan pentru Night Shade. Volumul de anul acesta , The Best Science Fiction and Fantasy of the Year – Volume Four, are 516 pagini şi un sumar excelent, care începe cu povestea nominalizată la Hugo a Nicolei Griffith, „It Takes Two”, pe care o vom publica în numărul 2 al revistei Galileo.

Tot Jonathan Strahan, împreună cu Gardner Dozois, a publicat pînă în prezent două volume masive ale unei (sper) serii de antologii care adună laolaltă texte originale aparţinînd speciei space opera: The New Space Opera 1 şi The New Space Opera 2 (recent apărută în ediţie mass market).

În Infinity Plus: The Anthology, un volum tip cărămidă apărut la Solaris, Keith Brooke şi Nick Gevers au compilat o masivă selecţie cu povestirile favorite ale autorilor care-au publicat, de-a lungul celor zece ani de existenţă glorioasă a sa, la site-ul (acum static) creat de Keith Brooke, cu ajutorul căruia am descoperit, prin 1999, ficţiunea speculativă online. Şi tot Nick Gevers  şi Solaris Books sînt responsabili pentru o antologie steampunk de mare succes, Extraordinary Engines, publicată în paralel cu cea a soţilor VanderMeer (care pregătesc un sequel pentru a lor). În sumarul antologiei lui Gevers şi-a găsit loc şi o povestire a lui Jeff V.

Richard Laymon, un autor binecunoscut amatorilor de horror, e „cinstit” de cei de la Hodder cu o serie de autor alcătuită din 18 volume-omnibus care reunesc integrala romanelor sale. În ce mă priveşte, n-aveam habar de Laymon pînă ce-am descoperit această serie (care, mărturisesc, m-a atras în primul rînd datorită prezentării grafice – elegantă-foc, ca la toate volumele de la Hodder). Ca să rectific această scăpare, primele două volume (The Beast House Trilogy şi  The Woods Are Dark / Out Are the Lights) au fost de-ajuns pentru a mă lămuri că mai vreau!

În sfîrşit, tot la capitolul serii, de la Abaddon mi-au venit cele mai recente trei volume ale seriei science fantasy Twilight of Kerberos: Night’s Haunting de Matthew Sprange (care mai are „pe vine” un volum în aceeaşi serie, Legacy’s Price, anunţat pentru 12 octombrie), The Call of Kerberos de Jonathan Oliver (însuşi tartorul de la Rebellion / Abaddon) şi, cea mai recent apărută, Engines of the Apocalypse de Mike Wild. Lecturi perfecte pentru vacanţă!

Cam astea ar fi o parte dintre noutăţi. Despre celelalte, într-o însemnare viitoare. Nu de alta, dar s-a mai adunat o serie de volume ale unui mare autor la care mai am niţel şi voi putea să mă laud cu o integrală.

PS: Afară e o rupere de nori cum n-am mai văzut de mult. Strada s-a transformat în fluviu, după cum se poate vedea. Partea bună e că nu va mai trebui să-mi duc maşina la spălat, hehe.

Reclame

8 gânduri despre &8222;Sunday Bookporn: Ketchup&8221;

 1. Yummy. Promit sa ma opresc din salivat curand. Cum sunt cele doua antologii space opera? Recenziile nu sunt atat de pozitive pe cat mi-as fi dorit, cel putin comparativ cu The Space Opera Renaissance care deocamdata e #1 in wishlist si la care astept un pret decent pe bwb.

  Laymon suna promitator. Tinde spre Barker sau King?

  Cat despre ploaie, la fel si la Constanta.

 2. Antologie de aproape 700 pag. pe bookdepository la 5 euro?! Cum le gasiti fratilor pe astea asa ieftine :)) Si e si din 2008,nu din 1900-toamna,si nici n-are bulina de reducere…

  Stiu ca e ieftin pe bd,dar chiar asa chilipiruri eu n-am vazut…

  P.S. Infinity Plus cat a costat? Ca e out of stock

 3. @Cristi: Laymon e decent, run-of-the-mill horror. Mai degraba gen John Saul decit King sau Barker. Light, dar entertaining, genul care ofera exact atit cit promite.
  Space Opera Renaissance si celelalte antologii mamut ale lui Hartwell sint extraordinare. See here: https://uglybadbear.files.wordpress.com/2010/05/h.jpg
  @Mihnea: Sint asa de ieftine fiindca sint mass-market. Infinity Plus am primit-o, asa ca nu stiu sa-ti spun costuri… dar stiu ca a fost luata de pe B&N, unde inca mai era disponibila last time I checked.

 4. Foarte frumoase carti, desi mie mi-ar da ceva bataie de cap citirea lor fluenta, chiar daca ma descurc cu limba engleza.

  Cat despre ploaie…eu am reusit sa o fentez. Am fost pe la Cheile Bicazului, am prins vreme frumoasa, dar la intoarcere drumul era plin de apa si aluviuni aduse de prin padure, bine e ca nu am prins ‘potopul” in timp ce conduceam…Acum ploua dar nu-mi pasa, sunt in casa si citesc.

 5. revin cu problema pe care ati promis ca o rezolvati in postul de mai jos:
  https://uglybadbear.wordpress.com/2010/05/12/eu-pot-s-o-pipai-si-sa-urlu-esteeeee/#comments
  recapitulind, am comandat la promotia 3 carti = 50 de lei si n-am primit nimic nici macar un raspuns la mailul adresat editurii, apoi in postul de mai sus v-ati cerut scuze si ati plusat si cu o revista galileo drept bonus. de atunci au trecut 17 zile si n-am primit nimic!
  mi-au venit carti din USA mai repede decit de la cei 10-15 km care ne despart!
  imi vine greu sa cred dar chiar atit de neserios(i) sinteti?
  Cristi Polacsek

 6. Cei 10-15 km sint de fapt mai multi, 650 (avind in vedere ca MP isi are sediul in Satu Mare), dar intirzierea tot din vina noastra este. Va asigur ca au plecat (e drept, doar saptamina trecuta) si revista (in plic separat), si coletul. Coletul are numarul de prezentare 2526 din 25.05. Ne cerem scuze pentru intirziere, e nebunie destul de mare la noi in acest moment. Miine, daca aveti timp, treceti pe la posta, e posibil sa fi sosit deja.

 7. imi cer scuze pt iesirea de mai sus totusi sper ca mi-ati inteles si mie frustarea. 🙂
  azi au sosit amindoua coletele, le-am si ridicat, totul e in regula,. multumesc mult pt Galileo.
  sper sa apuc sa trec si eu pe la Bookfest sa mai iau ceva noutati…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s