Un interviu cu mine şi alte chestii mişto

…puteţi citi în Observator Cultural, numărul de săptămîna aceasta, disponibil de ieri şi online. Am discutat cu Mike despre Galileo şi despre Galileo Online şi e, cred eu, un bun pandant la interviul pe care i l-am luat eu lui Mike Haulică acum cîteva zile (şi pe care am să-l republic probabil aici, întrucît Mike e prea modest şi spune că nu se cade ca o revistă să aibă în sumar un interviu cu redactorul-şef).

Un scurt fragment din cele spuse/scrise de mine pentru Obs.Cult.:

E absolut normal să avem o revistă tipărită puternică de F&SF. Fiindcă nu exista aşa ceva la noi, n-a mai existat o revistă adevărată pe hîrtie pe care să îmi doresc să o citesc de cînd ai pus tu punct proiectului Fiction.ro. A fost, desigur, SciFi Magazin, dar acesta era mai degrabă o antologie lunară în format de revistă. Helion? De acord, apare pe hîrtie, dar nu are o periodicitate clară, suferă uşor de provincialism şi reflectă unilateral doar o parte a F&SF-ului de la noi şi chiar de afară – în primul rînd, fiindcă nu a avut curajul de a-şi asuma un program ambiţios. În altă ordine de idei, am vrut să fac din Galileo Revista cu R mare, acea publicaţie care să poată sta oricînd, fără să se ruşineze, alături de publicaţiile consacrate ale genului: Fantasy&Science Fiction Magazine, Interzone, Asimov’s, Weird Tales. Îmi place să cred că, dacă vom continua aşa cum am început, vom reuşi acest lucru.

Puteţi citi interviul integral aici, iar de dat cu părerea, v-aş fi în egală măsură recunoscător dacă aţi face-o aici sau acolo.

In other news: Jen scrie pe Cititor SF despre Imagini la ora unsprezece, noul volum al lui Norman Spinrad, lansat de Millennium Press la Bookfest, iar Dreaming Jewel a citit cu privirea ei pe cît de frumoasă, pe-atît de critică, primul număr al revistei Galileo. Mulţumiri şi pupăciuni!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s