Ce-am mai scris la revistă… și Bradbury

În Galileo Online, azi, o recenzie a romanului Last Light de Alex Scarrow, un thriller apocaliptic neașteptat de actual. De mult – de la Ultimatum-ul lui Mordecai Roshwald? – nu mi-a fost dat să citesc ceva care să mă pună pe gînduri în asemenea măsură în ceea ce privește fragilitatea lumii în care trăim.

Alex Scarrow era, pînă de curînd, un nume cu totul necunoscut pentru mine. Am dat peste acest autor absolut întîmplător, explorînd Book Depository în căutarea unor cărți. La una dintre acestea, în lista de titluri similare recomandate se afla și Last Light a lui Scarrow. Rezumatul mi s-a părut interesant, așa că m-am lăsat condus de curiozitate și am căutat mai multe informații despre autor. I-am găsit website-ul, pe care îl împarte cu Simon, fratele său, care e un cunoscut autor de romane istorice britanic. Mi s-a mai întîmplat să am astfel de revelații, dar foarte rar am acționat sub imperiul primului impuls, cumpărînd imediat cartea care mi-a stîrnit interesul. De astă dată am făcut-o și vă asigur că nu-mi pare deloc rău. (citește mai departe!)

Și tot în Galileo Online, am inaugurat de ieri o rubrică nouă, RAFT. Un bun pandant la bookporn-ul cu care v-am delectat de atîtea ori. Sper să vă fie pe plac.

PS: Și un omagiu absolut bestial adus lui Ray Bradbury de către Rachel Bloom:

Iar aici, reacția lui Bradbury la vizionarea clipului. Cînd o să mă fac mare, vreau să mă fac Ray Bradbury. Și, daca tot am ajuns la capitolul Bradbury, aflați că sînt dispus să mă despart de aceste cărți, pentru echivalentul a jumătate din prețul lor pe Book Depository (volumul 1 aici, volumul 2 aici). Adică aproximativ 18 euro. Deci 75 lei pentru 1840 pagini. Suna bine, nu? Avem vreun voluntar să mă scape de ele?

Reclame

4 gânduri despre &8222;Ce-am mai scris la revistă… și Bradbury&8221;

  1. Galileo Online vad ca infloreste, dar ce se mai aude cu Galileo tiparit ? 🙂
    Mai e timp sa iasa anul asta in 3 numere, vara/toamna/iarna ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s