Weekend bookporn: Reynolds

Pînă luni, cînd o să vă mai dau niște detalii despre proiectele viitoare de la Millennium Press, m-am gîndit să vă delectez cu oareșce pornografie, că tot nu v-am mai arătat demult așa ceva.

Așa cum m-am obișnuit în ultima vreme, cînd dintr-un motiv sau altul mi se pune pata pe un autor, nu mă las pînă cînd nu am la îndemînă pentru lectură tot ce pot găsi din opera respectivului, fie prin BookDepo (US sau UK), fie prin alealalte librării virtuale (dacă nu cumva m-ajută prietenii sau uneori chiar autorii ori editurile de pe-afară să găsesc un titlu out of print). La rigoare, apelez si la BetterWorldBooks sau Biblio.com/co.uk. În cazul lui Alastair Reynolds a fost însă foarte simplu. Toate titlurile autorului au fost reeditate în decembrie 2008 de către Gollancz într-o ediție trade B (128×198 mm) unitară. Titlurile apărute ulterior au păstrat formatul și de-abia la ultimul volum apărut în acest format au intervenit ușoare modificări în ce privește caracterele utilizate. Așadar, behold, dear friends, cele unsprezece volume!

Sînt aici cele cinci cărți din seria Revelation Space: Revelation Space (2000), Chasm City (2001), Redemption Ark (2002), Absolution Gap (2003) și The Prefect (2007), completate cu două culegeri de povestiri și nuvele din același univers ficțional: Diamond Dogs and Turquoise Days (2002) și Galactic North (2006). Se mai adaugă cele trei romane de sine stătătoare: Century Rain (2004), Pushing Ice (2005) și House of Suns (2008), precum și culegerea de povestiri Zima Blue (2006). Lipsesc doar cel mai recent dintre romanele lui Reynolds – Terminal World, abia apărut în hardcover – și o culegere omagială editată de NESFA Press, Deep Navigation (2010).

Mărturisesc cu rușine că lui Reynolds i-am citit pînă acum doar proza scurtă și două dintre romanele de sine stătătoare, seria Revelation Space abia urmează să ajungă pe lista cu TBR. Va veni și vremea lor, cît de curînd, fiindcă felul cu totul special în care arată mă îndeamnă să le devorez. Orice s-ar spune, britanicii sînt cei mai tari în materie de prezentare grafică.

Reclame

11 gânduri despre &8222;Weekend bookporn: Reynolds&8221;

  1. Să le stăpîneşti şi să le citeşti sănătos, Horia!
    Le-am luat şi eu (inclusiv Terminal World format mare), dar de citit… poate de acum încolo, cînd am s-o las foarte uşor cu achiziţiile. 😀

  2. Sunt insistent, pentru ca lipsa ta de raspuns ma duce cu gandul la Alastair Reynolds. Iar daca este asa, trebuie sa-mi completez cat mai repede toata colectia Millennium Press, pentru ca alaturi de Nemira, sunteti una dintre editurile preferate si nu pot sa nu am toata colectia SF.
    Va multumesc mult si haideti, ca ma omoara curiozitatea.

  3. si nu numai neal asher..sunt atatia scriitori sf f buni care nu au aparut la noi…..ma doare ca trebuie sa le iau de afara…si la noi sa apara carti (sf)cu taraita…..doua trei titluri pe luna? e ridicol

  4. Pingback: 6 povestiri SF de Alastair Reynolds - mărculescu.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s