Bookporn: Foaie verde, fantasy!

V-am făcut capul mare în ultimele două săptămîni cu dezvăluirea unor proiecte ale editurii, cu contracte noi şi coperte, cu cărţi trimise la tipar… şi iar am întîrziat cu pornografia de rigoare, cel puţin aşa mi-au atras atenţia nişte cititori (se ştiu ei care-s). Prin urmare, iată cîteva dintre bunătăţile ajunse în ultima vreme pe rafturile mele, majoritatea lor încadrabile în genul fantasy.

Despre Glen Cook nu cred că-i cazul să vă mai spun cine e, îl ştiţi cu toţii drept autor al seriei Compania Neagră, pe care-am anunţat nu demult că urmează să o publicăm la Millennium Press. Înainte de aceasta însă, pe cînd era la începuturi, Cuc al nostru a publicat o altă serie, cuprinzînd şapte volume, seria Dread Empire. Consecvenţi în efortul lor de readucere a autorului în atenţia publicului, cei de la Night Shade au purces la reeditarea acestora în ediţii omnibus, din care au apărut pînă acum două, cuprinzînd cinci din cele şapte romane, cărora li se adaugă un volum de povestiri şi nuvele a căror acţiune se desfăşoară în acel univers. Despre primul dintre aceste volume omnibus, A Cruel Wind, v-am spus cîte ceva aici, cu ocazia trimiterii lui de către amicul Schizo. Între timp mi-a sosit şi al doilea omnibus, A Fortress in Shadow, care reuneşte primele două romane în cronologia internă a seriei, The Fire in His Hands şi With Mercy Toward None, şi e prefaţat de Steven Erikson, mare fan al lui Cook. Volumul de povestiri se intitulează An Empire Unacquainted With Defeat şi a apărut de curînd şi în ediţie trade paperback. Un al treilea volum omnibus a fost anunţat de Night Shade şi ar trebui să conţină ultimele două romane ale seriei, împreună cu un volum suplimentar, al cărui manuscris, conform declaraţiilor lui Cook, a fost furat în anii optzeci. Autorul intenţionează probabil să îl rescrie, şi de aceea o fi întîrziind apariţia celui de-al treilea omnibus?

Tot din zona fantasy m-au venit şi două noutăţi/bunătăţi. City of Ruin e cel de-al doilea roman al lui Mark Charan Newton din seria Legends of the Red Sun (despre cel dintîi, Nights of Villjamur, am scris aici). Plănuiesc o lectură pe îndelete în săptămînile ce urmează. Un alt nume recent ajuns pe lista mea de must read, Brent Weeks, figurează pe coperta elegantă a unei cărămizi ce poartă titlul The Black Prism, prim volum al unei serii ce se cheamă The Lightbringer. Weeks m-a încîntat anul trecut cu trilogia Night Angel, aşa că şi volumul ăsta are toate şansele să fie citit cît de curînd.

În sfîrşit, nu e fantasy, dar felul cum arată provoacă amatorului de cărţi frumoase fantezii delicioase: The Saturn Game e cel de-al treilea volum al ediţiei Poul Anderson de la NESFA Press (am scris despre primul volum aici). Yummy!

Anunțuri

9 gânduri despre &8222;Bookporn: Foaie verde, fantasy!&8221;

  1. Eu cred ca de aia nu mai e 50% reducere la pre-order ci doar 25%,ca la cate ati cumparat voi incepeau sa intre pe minus cu profitul :))

  2. E posibil – carti la pre-order care acu’ costa 7.22 euro au fost luate cu 4.26 🙂 Poa’ vor reveni cu cei 50% reducere, desi eu mi-am comandat cam tot ce ma interesa si urmeaza sa apara pana in vara lui 2012 (maximu’ perioadei pt. care sunt afisate cartile pe BD) 😀

  3. Pai daca nu mai comanzi tu,poate o sa bage iar 50% 😀 Pe urma daca iar faci o comanda imensa,cred ca o sa scoata orice reducere la pre-order,forever! :)) Nu te joci cu Assassin 🙂

  4. Pingback: Galileo Online » Intermeci (12)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s