Sunday Bookporn: Trade B

Iaca şi-un porneci pentru o după-masă de duminică, să vă treacă mai uşor timpul pînă mîine cînd am să vă arăt ceva frumos de tot.

La Year’s Best-urile lui Gardner Dozois, britishii de la Constable & Robinson au ratat startul, preluînd seria de-abia de la cea de-a patra ediţie încolo. Recuperează însă la capitolul comoditate, trade paperback-urile B fiind net mai uşor de ţinut în mînă decît cărămidoacele de la St. Martin’s Press. De curînd mi-au intrat în raft ediţia de anul acesta (The Mammoth Book of the Best New SF 23) şi Best of the Best-urile de-acum cîţiva ani (apărute la Constable & Robinson cu titlurile The Mammoth Book of Best Short SF Novels şi The Mammoth Book of the Best of Best New SF).

De la Harper Voyager am primit cele patru volume de început ale lui William Gibson (Neuromancer, Count Zero, Mona Lisa Overdrive şi Burning Chrome), într-o excelentă ediţie trade B, cu nişte coperte care mi-au plăcut mult.

În sfîrşit, mi-am mai completat din ce-mi lipsea din opera lui Dan Simmons (Drood, noua ediţie Carrion Comfort tot de la Quercus şi Song of Kali în ediţia Terror Eight de la Gollancz – excelent design!).

Altfel spus, trade B rulez! Şi nu uitaţi, mîine…

6 comentarii la „Sunday Bookporn: Trade B

 1. Carrion Comfort e cam lovita pe cotor. :p
  Totusi, ce e Trade Paperback B? Din ce citesc pe wikipedia nu mi-e prea clar:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Paperback

  „A Format” paperbacks are 110mm x 178mm (4.33″ x 7.01″) in size
  „B Format” paperbacks are 130mm x 198mm (5.12″ x 7.8″)
  „C Format” (trade paperbacks) are 135mm x 216mm (5.32″ x 8.51″).

  Sa inteleg ca primele doua (A si B) sunt MMPB? Si doar C-ul este TPB? Lipseste ceva din puzzle-ul asta? :B

 2. nu lipseste nimic. asta este clasificarea britanica (A, B, C). americanii numesc A-ul mass market paperback, iar pe celelalte doua trade paperbacks. americanii mai utilizeaza si formate intermediare. in ce ma priveste, agreez cel mai mult B-urile (129×198 mm) si de-aici am derivat si formatul cartilor de la Millennium: 125×195 mm. de ce un format diferit? uite de-aia, ca sa fim noi mai altfel (si) in aceasta privinta 😀
  Carrion Comfort a beneficiat de tratamentul oferit cu amabilitate de Posta Romana 🙂

 3. De la BD, ultima cumparata – Boneshaker (e drept si ca nu am mai cumparat de cateva luni ceva de la ei, poate trimit de multa vreme asa), a venit intr-un plic de carton, ceva mai special (adaptabail la mai multe formate), insa bine protejata de lovituri (mult mai bine decat plicurile „captusite” mai vechi).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s