Sunday bookporn: Mamuţi

Probabil ca o reminiscenţă a vremurilor cînd ei înşişi erau cei mai mari şi mai tari, britanicii par să aibă apetenţă pentru mamuţi, pe care şi-o manifestă sub forma unei serii de antologii publicate de Constable & Robinson. Inclusiv Gardner Dozois, cu a sa antologie Year’s Best, la rîndul său un mastodont al genului, n-a scăpat de includerea în seria de mamuţi de la Constable & Robinson. Şi cum cititorii acestui blog probabil ştiu, eu însumi sînt mare amator de cărţoaie de dimensiuni „cărămidice”. De-aici nu putea să rezulte decît dorinţa mea de a poseda antologiile lui Dozois în ediţia britanică, deşi aceasta a debutat la trei ani după ediţia originală. Formatul (129×198 mm) e mult mai prietenos la citire. Acesta e principalul motivul pentru care m-am descotorosit cu ceva timp în urmă de ediţiile americane.

Iată ce-am reuşit să-mi procur pînă în prezent, fie de la Biblio.co.uk (antologiile cu numerele 18,19 şi 20, adică exact cele publicate integral sau parţial de către concurenţă, în traducere românească), fie de la veşnic-fie-lăudaţii librari de la Book Depository (antologiile Mammoth Book of Best New SF 21, 22, 23 şi Best of the Best-urile rebotezate de către britishi The Mammoth Book of the Best of Best New SF şi Mammoth Book of the Best Short SF Novels). În imagine mai apre singura antologie pe care o posedam anterior acestor achiziţii, The Mammoth Book of the Best Golden Age SF. Ca de obicei, un click pe linkuri vă va duce la paginile de pe BookDepo unde puteţi achiziţiona cărţile. Grăbiţi-vă, căci oferta de reducere cu 10% durează pînă pe 15 decembrie!

PS off-topic, dar interesant: găsiţi aici detalii despre un concurs de recenzii menit să atragă atenţia editurilor asupra cărţilor pe care fanii SF (în frunte cu amicii Assassin, Voicunike şi Schizo) le-ar vrea traduse la noi. Categoric, voi urmări cu interes rezultatele.

Reclame

8 gânduri despre &8222;Sunday bookporn: Mamuţi&8221;

  1. Frumos din partea ta că promovezi, pe blogul personal, concursul ăsta.

    Chiar sunt curios dacă „mamuţii” – a se citi „editurile mari” – noştrii vor spune ceva despre acest concurs, că de promovat mă’ndoiesc…

  2. Mie-mi pare ca Bacigalupi s-ar potrivi numa bine editurii Millenium..tastand asta mi-a picat fisa ca voi de fapt sunteti un fel de mini Night Shade Books 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s