Salata de sîmbătă (1): Promisiuni şi certitudini

Mircea Pricăjan a revenit cu forțe proaspete în blogosferă și și-a propus să nu plece prea curînd. Pînă acum s-a cam ţinut de promisiune şi îl invidiez sincer pentru energia de care dă dovadă, postînd chestii interesante, uneori chiar de mai multe ori pe zi.

În ce mă priveşte, precum spuneam într-o însemnare anterioară, n-am ambiţii programatice (oricum, nu publice), aşa că am să mă mulţumesc să vă dau din cînd în cînd de ştire despre ce-am mai citit, ce-am mai achiziţionat, ce-am mai publicat, poate chiar şi ce-am mai gătit şi, desigur, am să vă ţin la curent cu ceea ce facem la Millennium. Promit să mă ţin în continuare departe de politică şi să-mi ţin gura cînd mă calcă pe nervi vreun imbecil sau vreo adunătură de nechemaţi.

Puţină organizare nu strică, aşa că aşteptaţi-vă de-acuma înainte să vedeţi însemnările de-aici (sau măcar o parte dintre ele) organizate sub denumiri generice, ca un soi de rubrici. O să vă delectez din cînd în cînd cu cîte-o salată de linkuri (şi-am să încerc să o fac sîmbăta), o să aveţi parte în continuare de tradiţionala pornografie cu cărţi (duminica, dar nu neapărat numai duminica), veţi vedea în fiecare luni – cînd va fi cazul – chilipirurile de la Millennium. Şi, fiindcă se pare că am avut succes zilele trecute, o să pun de cîte-un concurs măcar o dată pe lună. În rest… ce-o da Domnu’ să se-ntîmple şi-am să am chef să vă împărtăşesc. Şi poze, desigur.

Dar destul cu promisiunile, să trecem la certitudini! Ergo, poftiţi la salată:

• Mircea Coman scrie (de bine) despre Galileo 2 şi despre Rîul liniştit, cartea Nicolei Griffith; ambele-s disponibile spre comandă aici, nu pentru multă vreme, căci mai avem doar cîteva exemplare din al doilea număr al revistei;

Văru’ Cosmin a mai publicat un episod din galeria sa de personaje;

Mike se (şi ne) priveşte în oglindă în rubrica sa din Observator Cultural, cu optimism; îi doresc să i se împlinească toate dorinţele, dar… eu sînt mai sceptic (sau poate mai realist?) în privinţa unora dintre dezideratele lui;

Jewel se declară mulţumită de City & City al lui nenea Miéville; pe mine m-a pierdut însă înainte de jumătate la cartea asta: les gouts et les couleurs, hein?; aştept însă cu interes Embassytown, care pare a fi interesant;

• ca să rămînem în teritoriul new weird, Jeff anunţă că-şi donează încasările din noua sa culegere de non-ficţiune pentru finanţarea viitoarei ediţii a antologiei Leviathan, care va conţine şi multe traduceri; how cool is that?; şi tot acolo puteţi descărca (gratuit sau, şi mai bine, în schimbul unei donaţii) un PDF cu Why Should I Cut Your Throat?, precedenta-i culegere de publicistică.

Cam astea ar fi ingredientele salatei de azi…

 

11 comentarii la „Salata de sîmbătă (1): Promisiuni şi certitudini

 1. Sambata primim „o salata / cu ceva sare in plus… / ea se ia pe farfurie / iar fetele, draga fetele , / ah… fetele se iau pe sus” 🙂

  De acum sambata vom manca mai putin la micul dejun pentru a putea savura si salata ursului. 🙂

  Sa citesti si Kraken..e halucinanta.

 2. Am zis că îmi doresc cutare și cutare, n-am zis că se vor și
  împlini. Unele lucruri chiar nu cred că se vor întîmpla. Dar asta nu mă împiedică să (mi) le doresc.

 3. @master: o sa citesc krakenu’ cind va binevoi posta romana sa mi-l aduca… de la bookdepo a plecat acum trei saptamini, or so they say. probabil s-o fi dus sa-si vada verii din franta.
  @mike: n-am zis c-ai zis ca s-or implini. ideea era ca esti curajos si numa’ punindu-ti asemenea deziderate 🙂

 4. -Dl.Haulica spune :” Pentru editura la care lucrez îmi doresc să putem scoate toate cele 36 de titluri planificate „,asta inseamna pt.anul acesta ?Ne puteti spune macar cati autori straini noi sunt cuprinsi in cele 36 de volume (in afara de Marusek si de culegeri de proza scurta ) ?

 5. Pingback: Revista Suspans, nr. 8 « Mircea Pricăjan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s