Bookporn: Ianuarie (1)

De fapt, mai toate cărțile astea ar fi trebuit, într-o lume ideală, să ajungă în decembrie. Dar conspirația serviciilor poștale amlefice și-a vîrît coada îmbîrligată și, în consecință, au ajuns să fie trecute în lista de intrări în bibliotecă abia în luna care se încheie mîine. Pornografia de azi e abia cea dintîi care va înfățișa recolta de ianuarie. Au mai venit și alte cărți, fie aparținînd de serii pe care-aș vrea să vi le-arăt separat, fie second-hand. Azi, așadar, mă voi limita la  10 dintre cărțile noi, venite în mare parte de la BookDepo. Dacă vă fac poftă, be my guests, dați click pe titluri și le puteți achiziționa (băgîndu-mi totodată în buzunar comisionul cuvenit).

Cei de la Gollancz au reeditat în format trade B trei dintre romanele lui Greg Bear (Queen of Angels, Eternity și Forge of God), astfel încît să semene cu ediția trade a penultimului său roman (City at the End of Time). Aștept cu interes eventualele viitoare reeditări în serie, dar din studierea planului editorial nu reiese că ar avea așa ceva în plan, cel puțin pînă în iulie. Poate toamna viitoare, cînd o fi să iasă paperback-ul la Hull Zero Three?

De la Millennium al lui Stieg Larsson încoace, nordicii mi-au devenit brusc simpatici. De la Quercus, care l-au oferit de altfel și pe Larsson britanicilor, mi-au venit două dintre cărțile lui John Ajvide Lindqvist, Let the Right One In și Handling the Undead. Le-am trecut pe amîndouă în capul listei viitoarelor lecturi.

Pe Ken Follett l-am descoperit datorită romanelor sale medievale. Hornet Flight e un roman cu acțiunea situată în Al Doilea Război și n-am mai citit demultișor ceva bun din zona asta. Despre Zombie Apocalypse am aflat de la Aspoiu și nu pot decît să-i mulțumesc, e foarte haioasă această carte-experiment.

A venit, în sfîrșit, Kraken-ul lui Miéville, dar între timp mi-a cam pierit mie pofta de chinezării, cel puțin deocamdată. Așa că, măcar o vreme, cartea asta o să mai aștepte. În schimb, mi-a plăcut Cloud Atlas al lui Mitchell, iar despre Black Swan Green am citit doar lucruri bune, așa că volumul de mai sus va intra la vîrful listei. Că tot veni vorba de Mitchell, am de vînzare un exemplar nou-nouț din Cloud Atlas, tot în ediția britanică. Pentru 25 lei (inclusiv taxa poștală) poate fi al vostru. You know the drill.

Reclame

6 gânduri despre &8222;Bookporn: Ianuarie (1)&8221;

  1. Ce chestie! La cartea cu zumbalai difera fundalul ilustratiei. A ta e cu Londra (si e logic pentru ca toata treaba se petrece in Londra), edtia mea e cu New York, care saracu’ n-are nicio treaba cu continutul… Incurcate-s caile merketingului.

  2. Cele 4 carti ale lui Greg Bear ,nu formeaza toate o serie(aia pe care o incepuse si Nemira ,doar ca ca Dracu’)?

  3. @cosmin: nu, nu-s in aceeasi serie. City at the End of Time e standalone (cel putin deocamdata). Eternity e a doua in seria inceputa cu Eon si urmata de Legacy (plus una sau doua nuvele). Queen of Angels e in acelasi univers fictional cu Slant si Moving Mars. iar Forge of God e urmata de Anvil of Stars.

  4. mda… cu Book Depo am avut si eu ceva probleme, anul trecut…
    Mi-au trimis o comanda pe 29/30 noiembrie si a ajuns… cam pe 22 decembrie, in contextul in care cateva carti erau cadouri de Craciun…

  5. Pingback: Săptămîna SF (25)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s