Zombii atacă România!

Apocalipsa a ajuns în România şi ea a fost adusă de zombi. Cadavrele reanimate pun stăpînire, încet dar sigur, pe toate marile oraşe ale ţării. De la Constanţa la Satu Mare, de la Iaşi la Turnu-Severin, morţii ies din morminte cu miile. În cele mai izolate cătune, bătrînii cu frică de Dumnezeu îşi văd cu ochii cele mai oribile coşmaruri. Cu moarte pe moarte călcînd, spune Cartea Sfîntă, însă nimeni nu s-a gîndit vreodată că ziua aceea va veni.


Căutăm proze scurte (nu mai mult de 40.000 de semne, cu spaţii cu tot) care să ofere cititorului o viziune românească asupra apocalipsei aduse de morţii-vii. Autorii au libertate deplină în alegerea temei, a modului de abordare, a timpului povestirii. (Nu acceptăm însă parodii.) Ne interesează ca textul să creeze un univers credibil, în care ameninţarea zombilor să inspire teamă. Apreciem, cu atât mai mult, personajele bine conturate, bine motivate, cu o evoluţie firească. Orice proză bună cu zombi se bazează şi pe subtext; prin urmare, încurajăm folosirea temei subsidiare şi descurajăm gratuitatea şi efectul facil.

Textele vor fi culese cu caractere Times New Roman, folosind obligatoriu diacriticele. Vor fi salvate în format DOC şi vor fi trimise via e-mail la adresa next @ millenniumpress.ro pînă cel tîrziu la data de 1 august 2011, miezul nopţii.

Rezultatul final va fi un nou volum în seria Antologiilor Millennium, selecția textelor urmînd să fie făcută de Mircea Pricăjan, unul dintre puținii noștri specialiști în literatură horror.

Millennium Books oferă:

 • un răspuns fiecărui participant, pînă la data de 31 august 2011;
 • drepturi de autor pentru prima publicare, în cuantum de 2 euro (echivalentul în lei) / pagina standard (2000 semne cu spaţii) pentru textele publicate;
 • un număr de 2 exemplare de autor (şi posibilitatea achiziţionării unui număr nelimitat cu discount de 50%) pentru fiecare text publicat.

Spor la scris!

23 de comentarii la „Zombii atacă România!

 1. o treaba f buna – avand in vedere in special saracia horror-ului romanesc, o antologie pe aceasta tema ar putea fi un pas important pt echilibrarea situatiei.
  de asemenea, cred ca e prima antologie horror romaneasca – dupa prima antologie steampunk romaneasca. felicitari si succes!

 2. Ia uite c-a apărut şi Maricica, probabil consoarta lui Marin.

  [Horia, dacă mai scoţi spamurile asta video mă tem că n-o să mai priceapă nimeni ce tot bălmăjim noi aici. 🙂 ]

 3. Pingback: Antologii la orizont! | VERONICISME

 4. Hmmmm. Cînd mă gîndesc că am primit o carte despre ritualurile de înmormîntare la români şi superstiţiile asociate cu ele… S-ar putea să contribui la antologie. Să nu se mire editorul şi antologatorii de ce o să iasă. 😉

 5. Pingback: From Zombânia with Love « Colierul de perle al bunicii

 6. Pingback: Un bob zăbavă (elucubraţie cu 12 zombi şi 12 cuvinte impuse) | VERONICISME

 7. Pingback: Concurs: Zombii ataca Romania! « Resboiu

 8. Pingback: Săptămîna SF (25)

 9. Pingback: From Zombânia with Love | Blog RomaniaSF Online

 10. Pingback: 3…2…1… GO! « Vlady8

 11. Pingback: Riding On The Metro « droopypunk

 12. So yeah… De 3 ani aştept să primesc şi eu cele două exemplare promise pentru textul meu din antologie. Am trimis mail-uri, mi s-a promis că ”mâine, mâine” şi e 2015 şi încă n-am ţinut cartea aia în mâini. Oh well…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s