Salata de sîmbătă, transplantată luni (3): Chestii de citit

Ar fi, mai întîi, episodul lui Mircea Opriţă din serialul „The Making of Steampunk.ro”, pe Galileo Online, aici. Al zecelea episod şi cel din urmă semnat de un autor prezent în sumarul antologiei editate de Adrian Crăciun. Serialul nu se încheie însă aici, vor urma (mîine şi poimîine) episoade semnate de redactorul cărţii, Laura Ciobanu, şi de însuşi editorul, Adrian Crăciun. Şi, de-am să mă învrednicesc şi eu, poate şi un epilog, ce va fi urmat ulterior de anunţarea ultimei (şi celei mai mari) surprize pe care se pregăteşte să v-o aducă antologia lui Adrian Crăciun…

…Acelaşi Adrian Crăciun care semnează azi pe CititorSF un articol intitulat „Ghettoul cu deştepţi”, pornind de la disputa absolut artificial stîrnită de dragul traficului – pentru a cîta oară? – pe blogul unei edituri şi preluată ulterior de un alt site, între vajnicii partizani ai sefeului pur şi dur şi aceia care nu se dau în lături să citească nici un text literar, indiferent de gen, cîtă vreme acesta e bine scris. Delicios citatul ales spre exemplificare de Adi Crăciun, menit să ne lămurească pe deplin că mare-i grădina Domnului, da’ şi mulţi îi sar gardul…

Despre girafe, o altă specie de fiinţe care sar garduri – în acest caz, pe acela al bunului simţ – scrie Michael Haulică pe blogul propriu, ca o coda la o relatare de la salonul de carte Livresque. Subscriu la tot ce spune el acolo, cu supărare şi greaţă, in case you’ve wondered.

În sfîrşit, Mircea Pricăjan publică pe blogul său nişte note  de lectură pe marginea volumului Modificatorii de Liviu Radu. O carte pe care Mircea a citit-o cu plăcere şi care poate fi comandată aici, dacă lectura recenziei pricăjeşti vă va face poftă.

2 comentarii la „Salata de sîmbătă, transplantată luni (3): Chestii de citit

  1. Excelent „The Making of Steampunk.ro” Daca mai era nevoie sa ma conving sa o cumpar, acum definitiv nu mai este cazul.
    Se poate cu precomanda, pentru a fi printre primii care o primesc?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s