Vintage Bookporn: The Autocracy of Mr. Parnham

M-am lăudat ieri cu o achiziţie interesantă, aşa că azi nu mă pot răbda să nu v-o arăt. Volumul este se pare prima ediţie, e ilustrat de David Low (autorul strip-urilor cu Colonelul Blimp). Mai jos aveţi un exemplu.

N-am găsit ediţii recente ale volumului lui Wells pe Amazon sau pe BookDepo. Oare de ce n-a fost reeditată cartea asta în anii din urmă? Pe Amazon.com apare doar ediţia pe care am pus eu mîna, listată ca unavailable. La noi nu ştiu să fi fost tradusă cartea.

Nu ştiu cît e de rară cartea şi mi-e lene să sap pe net după aşa ceva. Oricum, din momentul în care a intrat în biblioteca mea, nu mai pleacă, asta-i limpede.

Post scriptum: Mîine pînă în amiază să intraţi pe-aici. V-am pregătit cea mai tare surpriză din cîte-am avut pînă acum legate de antologia Steampunk: A doua revoluţie a lui Adrian Crăciun. Sînt absolut convins că o să vă placă.

Reclame

13 gânduri despre &8222;Vintage Bookporn: The Autocracy of Mr. Parnham&8221;

 1. Stii care a fost pozitia politica a lui Hells? De ce nu se republica aceasta carte – tocmai pentru ca politic este o prostie si pentru ca literar este o pledoarie pentru comunism – acea epoca a scriiturii lui avem de-a face cu pledoarii pro comunizare si nu de literatura.

 2. Nu spuneam sa n-o citesti, spuneam ca asta este motivul, vezi cronica de mai sus… Vezi filmul „Things to Come” – nu este numai comunist, uniformele negre sunt fasciste de-a dreptul. De ce nu s-a tradus? Pai cine s-o faca? Crezi ca in anii ’50, anii realismului socialist, prima inteligenta si cultura? Publicarea celor 4 volume de opere s-a datorat sovieticilor – Wells era englezul care-i ridicare in slavi. Cartile lui dintre cele doua razboaie erau chintesenta gandirii comuniste, dar nu numai ele. Daca ar fi sa analizezi Time Machine, plecand de la cele doua categorii de umanoizi intalnite de The Time Traveller – Eloii si Morlocii, poate ca despre asta e vorba si aici – decaderea claselor conducatoare si dezumanizarea celor exploatati – iata rezultatul capitalismului. Asta se intampla in 1895…
  Apoi sustinerea eugeniei, inca din 1904 il fac fascist. E complicat….
  Este Parintele SF-ului…si un iubitor al dictaturii…

 3. Pentru colectionar este o carte interesanta, dar in economia operei lui Wells este o lucrare minora, cred ca asta este motivul nepublicarii la noi sau a reeditarii la ei. Cert este ca ai pus mana pe o carte rara!

 4. Uglybadbear, daca scotocesti bine pe arhiva alora dai si peste o corespondenta despre cutremurul din Romania din 1940. Eu am ramas masca. Uite inceputul:

  „Earthquakes of Intensity Seven are bad.* The one that shook Adolf (Providence-Is-With-Me) Hitler’s latest victim, Rumania, last weekend was not a seven or eight but an Intensity Nine lateral quake that caused the ground to shift back & forth like corn in a popper. „It was like being on top of a poplar tree … in a high wind,” cabled a reporter.”

  Read more: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,777519,00.html#ixzz1FvnYBP43

 5. Pingback: Bookporn: Ketchup « Ugly Bad Bear's

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s