Bookporn: Orgie

Am o soţie exagerat de harnică. Din cînd în cînd, probabil fiindcă n-are destul de lucru (vorba vine!), îi vine cîte-o idee. Ca de exemplu, cea de-acum: pereţii sînt murdari (că se fumează prea mult şi se strînge nicotina pe la colţuri), podeaua a fost pusă acum cinci ani înainte ca scîndurile să se fi uscat cum trebuia şi crăpăturile rezultate prin uscare au devenit intolerabil de mari, prin urmare e vremea pentru un make-over complet al bibliotecii şi biroului. Aşa că se pune pe treabă tot clanul urşilor şi goleşte cele două încăperi, care adăpostesc, între altele, undeva către 7000 de volume… Şi vin meşterii, şi se apucă de distrus camerele ca să le facă la loc, mai frumoase… Dar despre asta cu o altă ocazie.

Ce fac în timpul ăsta cărţile? Ei bine, cărţile cer azil politic în depozitul editurii, în casa scărilor şi în biroul meu provizoriu de la depozit. Rezultatul e cel pe care-l puteţi vedea în imaginile de mai jos. Asta nu mai e simplă pornografie, e o mega-orgie cu cărţi!

Cărţile româneşti (aproximativ jumătate dintre ele, mai exact), refugiate la grămadă semi-organizată, în casa scărilor. Vor necesita o desprăfuire sănătoasă înainte de a reveni la domiciliu.

Poche-urile franţuzeşti. Pentru ele, ăsta va deveni domiciliul provizoriu pînă după Bookfest, cînd sper să am timp să le meşteresc nişte rafturi numai ale lor aici, în depozit.

Bună parte din biblioteca în engleză, vîrîtă cu de-a sila într-un singur raft metalic. Mă doare sufletul să văd cărţile astea aşa înghesuite… dar poate că lor le place? Ben Bova se freacă de Best-urile lui Rich Horton, Will McIntosh stă întins peste Ekaterina Sedia, Philip K. Dick l-a făcut sandwich pe T.H. White, Cordwainer Smith, Cherie Priest, Michael Moorcock şi Robert McCammon se joacă de-a trenul iepuraşilor… Iar toate astea se întîmplă doar pe rîndul din faţă. Cine ştie ce perversităţi nemaiauzite se întîmplă pe-al doilea, al treilea sau al patrule rînd?

Anunțuri

10 gânduri despre &8222;Bookporn: Orgie&8221;

  1. Uau, si eu astept noul corp de biblioteca pentru a mai elibera aglomerata mea biblioteca. Astept cu nerabdare sa-mi soseasca (saptamana viitoare) si sa mut o parte din carti acolo, acum multe sunt acoperite si inghesuite de alte carti – a se vedea la avatar 🙂 – si nu-s toate, ca poza e veche de vreo luna si de atunci mi-am mai luat cateva carti.

    Imi plac mult cum arata „englezoaicele” tale 😛

  2. Am trecut şi eu prin ceva asemănător, o dată la un zugrăvit, în iarna/primăvara 2000, a doua oară cînd m-am mutat. De atunci îmi stă mintea la trierea cărţilor – cele de unică întrebuinţare să fie întrebuinţate, apoi îndepărtate, că precis vin altele. 😉

  3. Şi noi trebuie să facem curăţenie în vara asta. Într-un apartament de 2 camere, unde cărţile nu pot cere azil politic decât dintr-o cameră în alta… 😦

  4. Fiindca ma ia durerea de cap cand vad ca nu am unde sa le pun, eu m-am hotarat ca tot ceea ce citesc sa vand mai apoi, sau sa daruiesc, depinde!

  5. Nici un cuvant despre participarea la Bookfest ? Veniti ..nu veniti …aveti carti noi …nu aveti carti noi ?

  6. muncim la ele, pitzi. vor fi destule si le vom anunta incepind de saptamina asta. si venim, normal ca venim. vom fi de gasit exact unde-am fost si vara trecuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s