Millennium la Bookfest 2011 (5): Ultima colonie

În noiembrie 2007 am plecat la Nantes, la festivalul Utopiales. A fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în calitate de editor. Fiindcă, alături de alţi mari scriitori pe care i-am întîlnit sau reîntîlnit acolo (cîteva poze aici), călătoria la Nantes a fost ocazia cea mai potrivită pentru a-l întîlni în carne şi oase pe John Scalzi. Omul despre care Dallas Morning News afirma, cu temei, următoarele: „Dacă Stephen King s-ar apuca de scris science fiction, ar fi norocos să poată da o operă măcar pe jumătate de pasionantă ca romanele lui John Scalzi”. Nu sună rău, nu-i aşa? Cîteva luni mai tîrziu semnam contractul pentru publicarea seriei Războiul bătrînilor. O serie din care au apărut pînă în prezent la Millennium două volume: Războiul bătrînilor şi Brigăzile-fantomă, ambele primite cu entuziasm de către cititorii români. Peste nici o săptămînă, la Bookfest, vom avea plăcerea să le oferim cel de-al treilea (dar nu ultimul) volum al seriei, Ultima colonie, în traducerea Cristinei Ghidoveanu, sub îndrumarea expertă a Moşului SF, în calitate de redactor.

John Perry, eroul romanului Războiul bătrînilor, s-a retras împreună cu soţia şi fiica sa pe una dintre numeroasele planete colonizate de omenire. Duce o viaţă liniştită, dar… ceva îi lipseşte. Prin urmare, atunci cînd lui John şi Jane li se oferă şansa de a prelua conducerea unei noi colonii, cei doi nu ezită nici o clipă.

Dar nimic nu e ceea ce pare a fi… Perry şi noua sa colonie sînt de fapt pioni într-un joc interstelar al diplomaţiei şi războiului, care se desfăşoară între Uniunea Colonială şi o nouă alianţă extraterestră, aparent invincibilă, care a cerut pămîntenilor să pună capăt definitiv procesului de colonizare.

Pentru supravieţuirea familiei şi semenilor săi, Perry va trebui să descîlcească ghemul de minciuni şi adevăruri spuse pe jumătate care îi dă de furcă şi să descopere scopul ascuns al coloniei pe care o conduce… înainte ca aceasta să devină cu adevărat ultima colonie a rasei umane.

Ilustraţia copertei îi aparţine lui Richard Anderson, unul dintre proapeţii laureaţi ai premiului Spectrum (probabil cea mai importantă distincţie în domeniul graficii F&SF). Cartea va avea 320 pagini și va costa în librării 30 lei, la fel ca volumele anterioare.

Reclame

6 gânduri despre &8222;Millennium la Bookfest 2011 (5): Ultima colonie&8221;

  1. Super!Pentru Millennium vin special la Bookfest, nu pentru ca as sta departe de Bucuresti ci pentru ca in vara asta sufla crivatul prin buzunare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s