Galileo întors cu poşta şi alte chestii

Îmi cer scuze celor care nu şi-au primit încă revistele şi cărţile. Vina e parţial a mea (că n-am delegat încă pe nimeni pentru treaba cu expedierea) şi parţial a Poştei Române, care mi-a întors din drum cîteva reviste (vreo paisprezece sau cincisprezece). Voi reexpedia acelora care s-au plîns de întîrziere şi voi scrie acelora care nu, pentru a afla dacă mai sînt interesaţi de revistă (pe care au plătit-o). Cu cele cîteva volume Steampunk hardcover încă nelivrate, vina e a mea în întregime. M-am luat cu tîrgul (şi cu angaralele post-tîrg) şi mi-a ieşit din minte cu totul. Promit să mă ajung din urmă cu treaba pînă la sfîrşitul săptămînii.

Între angaralele post-tîrg sus-menţionate s-a numărat şi mutarea definitivă a biroului meu în sediul oficial al firmei (apartamentul 2 de la adresa ştiută, care e o căsuţă cu două camere şi dependinţe situată în curtea reşedinţei urşilor). Aici au locuit (pînă în 1984) străbunicii mei, apoi o mătuşă, soră de-a bunicului matern; după moartea ei, s-a instalat aici sor-mea, cu cabinetu-i de vizionare live de intestine (a se citi gastroenterologie: ecografii şi gastroscopii, pe sus sau pe jos). Anul trecut s-a produs fericitul eveniment al mutării cabinetului la altă adresă; eram sătui de veşnica pendulare a pacienţilor pe sub geamurile noastre şi nici măcar o băşină nu puteam să tragem liniştiţi în propria curte, ca nu cumva să ne-audă vreunul dintre aceştia (las’ că trăgeau ei destule, fără jenă şi fără teama c-ar putea deranja pe cineva!).

S-a mutat cabinetul şi căsuţa (vizibilă mai jos) s-a transformat parţial în depozitul Millennium. O încăpere a rămas însă neutilizată (că n-avem stocuri de carte chiar aşa de mari), aşa că am profitat de renovările la care s-a înhămat consoarta şi de decizia eroică de-a nu se mai fuma în casă şi m-am mutat, cu arme şi bagaje (a se citi cărţi şi computer) în încăperea cu pricina.

Dragi tovarăşi, nu mi-a fost uşor, dar de-alaltăieri am în sfîrşit posibilitatea să vă invit într-un sediu de firmă cum scrie la carte. Sigur, va fi nevoie de renovări şi aici: pereţii-s crăpaţi pe alocuri, zugrăveala albă e cam bătrînă, geamul vechi de peste 50 de ani nu se închide perfect, baia are faianţa în nişte culori absolut aiurea (gusturile mătuşii sus-pomenite), iar pe jos e linoleum, deci va trebui să pun parchet la un moment dat. E însă un spaţiu curat, absolut funcţional şi, ce-i mai important, numai al meu.

Mi-am mutat aici integral biblioteca în engleză (după cum se poate vedea în imaginea de mai sus, e cam înghesuită, fiecare raft adăpostind două rînduri de cărţi), iar pe holul de intrare am în plan să-mi instalez mai la vară nişte rafturi pentru biblioteca în franceză şi sefeurile româneşti (geniul meu tîmplăresc nu-mi dă pace).

Deasupra biroului (meşterit de mine din resturi de PFL rămase de la alte lucrări) tronează mîndre cărţile MB, muzicile mele şi recolta de palincă de anul trecut de la moşie (care urmează să fie transvazată în recipiente de sticlă şi etichetată cum se cuvine).

Aici pot să vin să lucrez noaptea şi să-mi dau muzica oricît de tare vreau (uraaa, am scăpat de corvoada purtării căştilor!), pot să fumez în voie, pot să lucrez liniştit. Mai mult, am recuperat unul dintre fotoliile înlocuite de consoartă şi mi-am făcut un colţ dedicat lecturii. Într-un cuvînt, e un deliciu de cuibuşor! Nu vă rămîne decît să-mi uraţi spor la treabă, că am destulă.

PS: Fiţi pe fază, săptămîna asta mai către sfîrşit sau la începutul celei viitoare vom avea un anunţ important pentru naţiunea iubitoare de F&SF!

Later edit: O ştire interesantă poate fi citită aici. Nu comentez.

Anunțuri

23 de gânduri despre &8222;Galileo întors cu poşta şi alte chestii&8221;

 1. https://uglybadbear.wordpress.com/2010/03/08/revista-galileo-abonamente/

  S-au facut astazi 15 luni de la eveniment, de cand ai sunat trambita si noi am inceput sa dam cu totii bani, entuziasmati de idee.

  https://uglybadbear.wordpress.com/2011/01/06/retrospectiva-2010/

  „cîtuşi de puţin nemulţumit cu 2010”, ai scos 11 titluri in 2010.

  http://fansf.wordpress.com/2011/06/07/and-the-winner-is/

  Acum te mandresti cu 12 titluri noi in 2011.

  …dar la 15 luni dupa promisiune si 6 luni dupa termenul limita fixat pentru Galileo 4, eu n-am primit nici 3, daramite 4. Da, G3 inca de pe 18 aprilie era descris drept „proaspăt venit de la tipar”, s-a vandut la targ si cu alte ocazii, dar abonatii inca nu le-au primit.

  Asa abonatii s-au plans si pe 2 iunie ca nu le-au primit si-ai zis „mai trimit inca o data, miine, cu scuzele de rigoare pentru intirziere”. Maine a venit si trecut. Daca le-ai fi trimis chiar si pe 6 iunie, luni, ar fi ajuns astazi, miercuri, 8, la noi, dar n-a fost cazul. Nu le-ai trimis.

  Atatea luni de intarzieri, amanari si nerespectari de termeni si promisiuni, iar doar jumatate din abonamentul platit e executat.

  Editiile mele de Galileo 3 si 4 (cand s-o publica vreodata numarul asta) si cartile bonus poti sa le pastrezi, nu te mai obosi sa le trimiti (cand vei ajunge vreodata sa le trimiti).

  Nu le mai vreau. Mi-ar fi si sila sa pun mana pe ele, daramite sa le rasfoiesc.

  Patimas si indignat poate, dar totusi 15 luni de suparari se aduna.

  Relatiile mele cu Millennium Books se incheie azi irevocabil.

 2. te-aştept în vizită, cătă. la nevoie, pot acorda şi azil politic, în camera de alături 🙂
  @assassin: 😛 ursul era pe moarte… iar moartea: dă-te jos, că eşti greu!

 3. multumesc, Horia
  Ce carti sunt acelea din colt, sus, intre Essential Ellison si Dangerous Visions?

 4. Heinlein nu prea am, ce-i drept.
  Insa te pot taia cu cu integrala povestirilor lui Sturgeon – 13 volume HC 😛

  trebuie sa facem un concurs de laude bibliofile 🙂

  Uite eu am facut 2 pariuri cu ocazia Nebula:
  Mi-am luat Blackout/All-Clear + Lifecycle of Software Objects in formate de lux de la Subpress (semnate si numerotate). Am castigat cu madam Willis, am pierdut cu domnul Chiang. Dar mai sunt si Hugo-urile.

  Acum astept cu nerabdare sa apara Clockwork Rocket al lui Egan. Sunt convins ca o sa fie super tare. Uite o recenzie: http://www.goodreads.com/review/show/142468098
  Si apropo, cum a reusit domnul respectiv – care cred ca e si roman – sa citeasca o carte cu 2 luni inainte de lansare. Vreau si eu 🙂

  Anyway, ai multe carti pe care mi le-as dori. Poate ar trebui sa pui o poza la rezolutie mai mare, se inspira lumea. Spor.

 5. o sa pun pornografie detaliata, raft cu raft, ca vaz ca cerere exista (mi-a mai spus cineva).
  pe sturgeon il am si eu pe lista de „to buy”, da’ e scump al dreacu’, asa ca mai stau pina ce-o sa fiu cu mai putine datorii 😀
  a, da, si ma bate gindu’ sa-mi fac un fotoblog cu autografele 🙂

 6. Chiar ar fi tare. Nu vrei sa faci unul colaborativ?
  Daca da vin si eu cu ale mele.

  Am Harlan Ellison (vreo 3-4), Lucius Shepard (vreo 2 sau 3), M Swanwick (vreo 2 sau 3), Kage Baker, Ray Bradbury (2), Robert Silverberg (2), Connie Willis, Salman Rushdie, Nichita Stanescu, Ted Chiang, Alastair Reynolds, GRR Martin, si inca vreo cateva dar nu le mai tin minte, aparent.

 7. Faine pozele! Te felicit pentru birou dar si pentru bunaciunile din biblioteca la care sunt verde de invidie :d

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s