Salată de linkuri: De bine…

…se scrie despre cărţile de la Millennium. Proaspăta candidată la premiul de încurajare al Euroconului, Ştefana Czeller, are partea leului în toată afacerea. Horia Gârbea scrie aici, cu entuziasm:

Ștefana Cristina Czeller este o autoare stăpînă pe arta ei și care poate trece oricînd de la SF, fantasy sau thriller la romanul realist psihologic, social sau istoric. Un debut solid și plin de speranțe.

Tot Ştefana e în atenţia Dianei Morăraşu, în ultimul Suspans:

Graţie incontestabilului talent scriitoricesc, autoarea contrazice cu succes spusele multor firoscoşi care nu o dată au stabilit, fără drept de apel, că scriitura jurnalistică e incompatibilă cu literatura, că odată ce ţi-ai vândut condeiul presei de cotidian, nu mai ai nicio şansă în beletristică. Ei bine, cartea ziaristei din Iaşi e dovada vie şi consistentă că lucrurile nu stau tocmai aşa. Dimpotrivă, se pare că Ştefana Cristina Czeller a ştiut să valorifice frumos toate atuurile meseriei: în Cerneală şi sânge practică o scriitură aproape seacă, fără înflorituri obositoare, pusă în valoare de extraordinara capacitate de a amesteca, în mod în general credibil, date ce ţin de real, de concret, cu elemente fantastice, cu tuşe horror.

Şi tot în Suspans am descoperit cu delicii că lui Mircea Pricăjan i-a plăcut mult de tot Îngerul păzitor al lui George Lazăr, recent tradus şi în engleză:

Inevitabila concluzie a cititorului român: dacă George Lazăr ar fi trăit şi ar fi scris într-o ţară occidentală, în momentul de faţă s-ar fi lăfăit într-o vilă la malul mării, ar fi avut contracte semnate cu editura pe cel puţin 6 titluri viitoare, încă nescrise, ba chiar şi negândite, ar fi făcut turnee transatlantice de promovare a cărţilor sale şi nu s-ar mai fi sinchisit, poate, să-şi facă singur munca de documentare.

Antologia Steampunk: A doua revoluţie e în continuare în centrul atenţiei, cu partea a doua a comentariului-fluviu semnat de Ovidiu Petcu în Nautilus. Nu vă lăsaţi intimidaţi de dimensiunile articolului, Ovidiu Petcu citează copios (de fapt, comentează mai puţin decît citează). Pînă la urmă, dezbrăcat de citate, articolul lui Ovidiu ar putea fi rezumat cam aşa: „Îmi place. Îmi place mult, dar îi urăsc pe redactori. Merge. Îmi place. Bună treabă.” Urmarea în episodul următor!

Mai aplicată şi mai la obiect îmi pare a fi recenzia semnată de Xelomon, aici:

Nu-mi e prea clar ce inseamna steampunk… abur in locul electricitatii, anacronisme, personaje istorice, actiune pe la 1800+. Le-a iesit cat de cat spre binisor. Mi-a placut ca, in afara de Florin Pitea, nimeni n-a avut doar un element steampunk. Cei mai multi au combinat o perioada istorica sau vreun personaj cu ceva dirijabile. La mai multe antologii!

Pe scurt… cărţile Millennium sînt bune. Cumpăraţi-le aici. A expirat promoţia curentă, dar pregătim alta, cu pachete de titluri pentru cei care vor un anume gen de cărţi, care va intra în vigoare de luni. Dar despre asta, la timpul potrivit.

Nu uitaţi, azi iar îl avem pe Mike la radio, de la ora 12.00, pe România Cultural. Urmaţi linkul din bara laterală ca să-l ascultaţi. Merită!

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Salată de linkuri: De bine…&8221;

  1. La mai mare! (Şi la mai multe cărţi vîndute!)

    Pe de altă parte, mi s-a părut amuzantă ideea persoanei care semnează Xelomon cum că în „Nostalgia revoluţiei” s-ar afla un singur element steampunk. Poate unul singur a fost în stare domnia-sa să identifice… 😀

  2. @Florin Pitea: m-am gandit astazi ca e ceva anacronic prin poveste… (deci inca un element steampunk). Sa-mi fie cu iertare, dar dupa 2 nuvele destul de lungi si elaborate, scrierea dvs. e mica. Ca intindere, subiect, profunzime. Ok, se incheie dragut, dar… Dat va astept in alte antologii 🙂

  3. Personal, mi se pare ca nuvela lui Florin Pitea reprezinta un final foarte bun pentru o astfel de antologie. Dar mai multe cand voi posta propria recenzie la Steampunk – A doua revolutie

  4. Pentru cumparatori din America de Nord, cum se face comanda? Exista vreo procedura pentru plata/livrare? Nina Munteanu ar vrea sa comande si nu stie daca sa foloseasca formularul tau de comanda.

  5. da, e ok cu formularul de comanda, expedierea se va face via posta romana, cu regim de imprimate. problema e cu plata, nu exista posibilitate de ramburs. poate prin paypal? studiez si dau de stire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s