Face-a-Book

„Editia a treia a concursului de recenzii „Face-a-Book/ Confrunta-te cu o carte!” a ajuns la bun sfarsit. Cititori din toate colturile tarii, pasionati de lectură, dar si utilizatori ai mediului virtual, au raspuns afirmativ provocarii lansate pe libhumanitas.ro. Anul acesta, cu aproape 200 de recenzii inscrise in cele doua sectiuni ale concursului, Blog si Site, FAB3 a fost editia cu cei mai multi concurenti inscrisi. Nu doar numarul de participanti a fost mai mare; calitatea recenziilor nu a lasat nici ea de dorit, nivelul fiind unul mai ridicat fata de anii precedenti. Am avut parte de o adevarata competitie!

După o lunga asteptare si doua etape de jurizare am aflat care sunt cei mai buni dintre cei mai buni, castigatorii FAB3. Iata-i:

Alexandra Irimia cu recenzia cartii Povestiri orientale de Marguerite Yourcenar a castigat Marele Premiu al acestei editii, o excursie de trei zile pentru doua persoane la Roma oferita de Blue Travel si titlul de Cea mai buna recenzie. In premiera, recenzia va fi publicata in Accent Cultural, suplimentul Sapte Seri si pe portalul Liternet.ro.

Locul 1 – cei care au fost la randul lor foarte aproape de marele premiu- a fost ocupat de Oana Presecan la sectiunea Site cu recenzia cartii Poveste despre dragoste si intuneric de Amos Oz si de Horia Nicola Ursu la sectiunea Blog cu o recenzie la Camuflaj de Joe Haldeman. Ambii au castigat cate un abonament la cursurile de creative thinking (curs de improvizatie) organizate de trupa de improvizatie teatrală Obligo si un pachet format din audiobookuri, carti si ebookuri oferit de editurile partenere ale concursului.

Pe locul 2 s-au clasat la sectiunea Site Miruna Covor cu o recenzie la Accidentul de Ismail Kadare iar la secţiunea Blog Ovidiu Gherasim-Proca cu o recenzie la Cartea fetelor. Revolutia Facebook in spatiu social de Alexandru-Bradut Ulmanu. Fiecare a castigat cate un pachet format din carti si ebookuri oferit de editurile partenere ale concursului.

Podiumul a fost completat pe locul 3 de Ramona Balutescu la categoria Site cu recenzia cartii Vechiul oras imperial de Yasunari Kawabata si de Alexandra Felseghi la categoria Blog cu o recenzie a cartii lui Gary Shteyngart, Absurdistan. Si ele vor primi un pachet format din carti si ebookuri din partea editurilor partenere ale concursului.

Tot in premieră fata de editiile anterioare, am oferit si un premiu special de popularitate recenziei care a acumulat cele mai multe like-uri pe pagina noastra de Facebook, Lib Humanitas. Premiul, constand intru-un Lap Tray (suport de laptop) oferit de Jason, a fost castigat de Mardare Catalin cu recenzia cartii Akhenaton, cel ce salasluieste in adevar de Naghib Mahfuz.

FAB3 a fost pentru noi o aventură plina de satisfacţii dar si de provocari. Nu am fi putut ajunge aici fara sprijinul celor care ne-au ajutat, ne-au incurajat si ne-au sustinut in acest proiect.

Multumim Blue Travel, Jason, trupei de improvizatie teatrala Obligo si editurilor partenere: Editura Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Multimedia, Humanitas Digital, Editura Polirom, Editura Nemira, Editura Rao, Editura Art, Editura Vellant, Editura Trei. Prin bunavointa lor premiile acestei editii au fost pe masura celor care stiu „sa se confrunte” cu o carte, cele mai mari acordate pana acum la un concurs de recenzii in Romania.

Multumim Anei-Maria Blanaru, Catalinei Popescu si lui Valentin Iacob, castigatori ai editiilor anterioare FAB, pentru efortul de a citi si nota riguros toate recenziile. Le suntem profund recunoscatori membrilor din al doilea juriu, scriitorilor Ioana Parvulescu, Radu Pavel Gheo si Cezar Paul-Badescu care au citit si au notat cele 25 de recenzii finaliste. Cu ajutorul lor, am putut stabili care au fost castigatorii acestei editii. Nu a fost deloc usor!

Le multumim si partenerilor nostri media: Sapte Seri, Accent Cultural, Liternet.ro, Port.ro, Feeder.ro, Agerpres pentru sustinerea acordata in promovarea FAB3.

Nu in ultimul rand, va multumim voua tuturor, iubitori de carti si internauţi, adevarati prieteni de lectura! Dialogul cu voi a fost mereu o sursa de inspiratie, cea din care s-au format cele mai frumoase proiecte ale noastre.

Si pentru a pune capat asa cum se cuvine acestei editii Face-a-Book va invitam miercuri, 9 noiembrie, ora 18.00 in Absintheria Sixtina (Centrul Vechi, str.Covaci nr.6) la decernarea premiilor FAB3. Le multumim pe aceasta cale pentru gazduire!”

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Face-a-Book&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s