Gaudeamus 2011 (1): ABAŢIA OMNIBUS

Mai sînt nouă zile pînă la deschiderea tîrgului de carte Gaudeamus. Millennium îşi va aştepta cititorii fideli în acelaşi loc ca şi anul trecut, la standul numărul 19 de la parterul pavilionului central al complexului expoziţional Romexpo.

Azi sîntem în măsură să vă prezentăm cea dintîi noutate pe care o veţi putea achiziţiona începînd cu 23 noiembrie, un volum care va fi, credem noi, evenimentul editorial al toamnei F&SF: o ediţie omnibus în format hardcover a celebrei trilogii a lui Dan Doboş, ABAŢIA!

Acest volum adună laolaltă, pentru întîia oară, toate cele trei cărţi ale trilogiei, apărute anterior între 2002 şi 2005: ABAŢIA, BLESTEMUL ABAŢIEI, ABAŢIA INFINITĂ. Nu e vorba însă de o simplă contopire, ci de o ediţie complet revizuită şi adăugită, fiind eliminate intervenţiile brutale ale editorului iniţial, care au deturnat întrucîtva intenţiile autorului. Iată şi un fragment din prefaţa lui Cătălin Badea-Gheracostea, îngrijitorul ediţiei:

Apariția Abației lui Dan Doboș în ediția omnibus de la Millennium Books este un moment istoric, pentru literatura română, și nu doar pentru SF-ul scris în românește.

Dan Doboș a crezut și crede în cartea sa, alături de cîțiva prieteni și cîteva mii de cititori. Cu omnibusul Millennium Books li se face tuturor dreptate. Criticii care nu vor scrie despre Abația de-acum își vor arăta nu specializarea pe nișe ale literaturii generale care se cred majore, ci snobismul și ignoranța, lenea și reaua-credință. Cititorii împătimiți ai genului nu vor recunoaște decît trama generală, personajele și anumite dialoguri din primele volume, lumea ficțională rămînînd aceeași, însă explorată și descrisă mult mai coerent și, de multe ori, într-un registru spectacular mai elaborat, străin de un Deus ex Machina periculos de apropiat în prima ediție; a doua ediție prezentînd însă, și asta este ceea ce cred cu tărie, adevărataAbație, cea din intenția artistică veritabilă a lui Dan Doboș. Cititorii ocazionali sînt norocoși că au prins în mîini o carte totală, epurată de intervențiile străine zisei intenții artistice.

Se poate spune că aveți în față o nouă carte cu un vechi titlu. Dacă nu aș simți un fior de blasfemie, aș spune că Abația de la Millennium Books este ca Evanghelia lui Matei pe lîngă Evanghelia lui Marcu, respectiv Abațiile precedente. Ambele sînt canonice, spun aceeași poveste, cu același mesaj, numai că omnibusul este mai complet, are mai multe pilde, scene, întrebări și trimiteri, inclusiv teologice, întocmai cum Matei este mai mare decît Marcu.

Volumul va fi lansat, laolaltă cu cel mai recent roman al autorului, DemNet, sîmbătă 26 noiembrie la ora 14.30, la standul Millennium Books, în prezenţa autorului. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe. Pentru mai multe detalii despre carte puteţi accesa site-ul editurii şi pagina dedicată acesteia aici. Volumul (format hardcover, 230 x 155 mm, 800 pagini) va fi disponibil în librăriile partenere începînd cu 1 decembrie la preţul recomandat de vînzare de 75 lei; pentru pre-comenzi ne puteţi contacta aici.

Reclame

12 gânduri despre &8222;Gaudeamus 2011 (1): ABAŢIA OMNIBUS&8221;

 1. Este o veste excelenta pentru viitorii cititori. Si pentru mine ca fan Abatia.

  Dar pentru mine ca si cumparator al fiecarei aparatii Milenium fix in momentul in care apare, not so much. Ce fac cu vechiul volum Abatia aparut la editura Milenium? L-am cumparat tocmai in ideea ca in sfirsit o sa am colectia Abatia de la aceasi editura, nu doua de la Nemira si una de la SciFiScope.

  Ar fi de preferat sa nu schimbati coperta/editia/colectia pe parcursul publicarii unui ciclu. La fel s-a intimplat si cu Dune. Ultima carte a avut alt format. Ca sa nu zic ca am cumparat si prima editie scoasa in colaborare cu Tritonic (dar pe aceea ati inlocuit-o la tirg).

  In alta ordine de idei, cred ca o sa astept varianta electronica la Abatia. Sunt convins ca o sa apara, poate nu anul asta, dar sigur la un moment dat. Nu ma mai grabesc nicaieri…

 2. @dan: iti facem o reducere care sa faca sa merite achizitia? 🙂 in fond, daca vei cumpara cartea la tirg le vei avea pe toate trei intr-un singur volum, la un pret mai mic decit ar fi costat doua volume 🙂
  si o explicatie: primul volum, cel publicat in 2008, s-a vrut a fi o restituire si o acoperire a unei nevoi de piata, unde se gaseau la vremea respectiva Blestemul si Infinita, dar prima carte nu. dintru inceput am avut intentia sa facem la un moment dat un omnibus.

 3. @uglybadbear: suna oarecum tentant 🙂 Despre ce reducere e vorba?

  Problema e ca mai am o problema. Dar e deja alta discutie. Lipsa de spatiu in biblioteca. In principiu as vrea sa cumpar doar digital daca se poate. Inca astept ziua in care o carte se lanseaza in acelasi timp si digital si pe hirtie in ro, macar cu autorii romani pentru inceput. Am cumparat Povestirile lui Haulica pe kindle desi le aveam si pe hirtie doar pentru incurajare. As vrea sa continuati publicarea lor pe Amazon 🙂

 4. Pingback: (Oliviu Craznic) Cărţi la Târgul Gaudeamus: Recomandare pentru fanii Dune – seria Abaţia (The Abbey) şi DemNet, excelentele romane ale lui Dan Doboş « Oliviu Craznic's gothic novel

 5. nush cat de inspirata a fost alegerea hardcover (15-20 RON in plus lejer la pretul cartii), dar presupun ca vom afla dupa targ

 6. hmm… daca venim la targ cu paperback-ul din 2008 primim reducere? 😀

  in alta ordine de idei, abia astept volumul. si eu parca as fi optat pentru paperback, dar nu ma deranjeaza un omnibus hardcover care sa le contina pe toate 3. si care sper ca nu mai are greselile din paperback-ul din 2008…

 7. e o redactare noua, mai muncita. asa ca nu va mai avea aceleasi greseli. va avea altele? speram ca nu. lol 🙂 daca veniti cu paperbackul din 2008, da, primiti o reducere chiar mai mare decit cea obisnuita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s