The making of the making of

Acum un an şi ceva, ne-am pus minţile la contribuţie, Michael Haulică, Adrian Crăciun şi cu mine, şi-am scos din pălărie o campanie online de mîna întîi pentru o antologie pas comme les autres, Steampunk: A doua revoluţie. Ne-a plăcut ce-a ieşit, cartea s-a vîndut ca pîinea caldă la lansările din ţară, iar acum, cu Dincolo de noapte. 12 feţe ale goticului, o nouă antologie care abordează o arie mai puţin familiară pasionaţilor români de F&SF, ne pregătim să recidivăm. Vioara întîi nu mai sîntem însă noi, cei îmbătrîniţi în rele, ci l-am lăsat pe Oliviu Crâznic, unul dintre autorii de prim rang ai promoţiei post-2010, să orchestreze baletul online.

Iar Oliviu se descurcă, poate chiar mai bine decît ne-am descurcat noi. Antologia e opera lui în întregime, nu l-am ajutat deloc, nici măcar cu corespondenţa. El a contactat autorii, el a citit şi redactat poveştile, el s-a apucat de strîns Making of-uri de la autori, el le-a trasat sarcini precise pentru răspîndirea veştilor în virtual. Prin urmare, lui şi colegilor săi de antologie trebuie să le mulţumim că fac tot ce le stă în putinţă pentru a ne introduce, chiar înaintea lansării, în bucătăria realizării antologiei. Acum două zile s-a anunţat apariţia volumului, ieri s-a dezvăluit cuprinsul, cu nume unul şi unul, tot ieri a pornit (la iniţiativa Cătălinei Fometici) şi pagina de Facebook a volumului, iar azi am început să publicăm, pe Galileo Online, poveştile poveştilor din antologie, cu un prim episod aparţinîndu-i Ştefanei Czeller, şi alte 11 pregătite să fie publicate în zilele ce-au mai rămas pînă la ieşirea de sub tipar. Aşa că faceţi bine şi urmăriţi Galileo Online, căci vă aşteaptă o sumedenie de bunătăţi.

3 comentarii la „The making of the making of

  1. sper sa apara si varianta electronica la elefantul distribuitor 🙂 eu unu apreciez destul de mult viteza de obtinere a unei carti pe care vrei s-o citesti chiar atunci, fara sa trebuiasca sa faci un efort suplimentar in afara catorva click-uri din mouse.

  2. Pingback: Ploaia – trei stopi răzleţi « VeroVers

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s